Galla Miklós szerint zsidó származása miatt nem kapja meg a Karinthy-gyűrűt

A humorista újabb levelet írt Orbán Viktornak, miután a miniszterelnök egy poénnal intézte el a kérését.


„Itt ismét Galla Miklós. Köszönöm a szellemes válaszát. Sajnos az ügy azóta sem oldódott meg. Kérem, engedje meg, hogy feltételezzem, Ön ismeri azt a személyt, aki kinevezte Dobos Menyhért vezérigazgatót, illetve az MTVA kuratóriumának tagjait. Kérem, kérje meg az illetőt, beszéljen vezérigazgató úrral és a kuratórium tagjaival. Szólítsa fel őket, hogy további késedelem nélkül adják át a nekem jogosan járó, negyven év munkájával kiérdemelt Karinthy-gyűrűmet, tegyék lehetővé, hogy visszatérjek a Rádiókabaréba és a Petőfi Rádió tűzze műsorára szívhez szóló, világszínvonalú dalaimat.

Ne kelljen arra gondolnom, hogy valakit a származása miatt ér hátrányos megkülönböztetés Magyarországon. Mert most erre gyanakszom, különösen a CEU- és az SZFE-ügy fényében.

Galla Miklós
Galla Miklós

Kedves Miniszterelnök Úr, egy teljesen ártatlan embert minden ok nélkül meghurcoltak. Kérem, segítsen. Kérem, intézkedjen”
– írja Galla Miklós újabb Orbán Viktornak címzett újabb nyílt levelében.

A humorista korábban már írt egy levelet a miniszterelnöknek, amelyben arra kérte, hogy intézkedjen annak érdekében, hogy megkaphassa a Karithy-gyűrűt. A díjat az MTVA eredetileg neki ítélte oda, de végül mégsem vehette át, „mivel közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével”.

Orbán Viktor a következőket írta válaszában: „sajnos nem én vagyok a gyűrűk ura. De az angol humort bírom. Hajrá!”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp