Gyűlöletkeltő volt a Kamara elnökének beszéde a Raoul Wallenberg Egyesület szerint

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy tanévnyitón beszélt arról, hogy nem szeretné, ha a 9 éves kisfiát olyan tornatanár segítené fel a kötélre, akiről tudja, hogy a fiúkat szereti.

„Elfogadhatatlan, sértő és gyűlöletkeltő volt a Kamara elnökének beszéde”

– közölte az MTI-vel a Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége. Mint írják, az egyesület részéről elfogadhatatlannak tartják, hogy „közfeladatokat is ellátó közszereplő összemossa a homoszexualitást a pedofíliával”.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az országos szakképzési tanév megnyitóján Csongrádon (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

„A felszínes szimpátia keltése a homoszexuális ismerőseivel és az azt követő elutasítás, mint oktatási alkalmazottal nagy nyilvánosság előtt elkövetett gyűlöletkeltés!”

– teszik hozzá. „Miután a beszéd egy országos tanév megnyitásán hangzott el jelzi, hogy előre átgondolt és tudatos beszéd volt egy igen érzékeny területen, helyen és populáció előtt” – folytatja a közlemény.

A Raoul Wallenberg Egyesület álláspontja szerint, ha elmarad a bocsánatkérés a kamarai elnök alkalmatlan a feladataira.

A közlemény arra reagált, hogy hétfőn Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a csongrádi Szentháromság téren tartott Országos Szakképzési Tanévnyitó ünnepségen a beszédében a következőket mondta:

„Erős vívódás volt bennem a hétvégén, hogy ezt szóba hozzam-e, nehogy elrontsam az ünnep hangulatát (…) Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik.”

A 444 tudósítása szerint Parragh előtte azt is mondta, hogy rengeteg saját neméhez vonzódó barátja van, kedveli is őket, az „egy csodálatos világ”. A lap idézi a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének reakcióját, amely így szól:

„Még mindig nincs szó a béremelésről, a túlmunkák kifizetéséről, hanem helyette van ez a nem létező probléma és ez az elképesztően műveletlen, primitív beszólássorozat, ami most már ezek szerint eljutott a pedagógusok nemi identitásáig. Akkor jelezzen bárki is problémát, hogy ha tényleges abúzusra kerülne sor, az a tilos és nem az, hogy bárkinek, bármilyen felnőttnek nemi irányultsága legyen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp