Gyűlöletkeltő volt a Kamara elnökének beszéde a Raoul Wallenberg Egyesület szerint

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke egy tanévnyitón beszélt arról, hogy nem szeretné, ha a 9 éves kisfiát olyan tornatanár segítené fel a kötélre, akiről tudja, hogy a fiúkat szereti.

„Elfogadhatatlan, sértő és gyűlöletkeltő volt a Kamara elnökének beszéde”

– közölte az MTI-vel a Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége. Mint írják, az egyesület részéről elfogadhatatlannak tartják, hogy „közfeladatokat is ellátó közszereplő összemossa a homoszexualitást a pedofíliával”.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az országos szakképzési tanév megnyitóján Csongrádon (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

„A felszínes szimpátia keltése a homoszexuális ismerőseivel és az azt követő elutasítás, mint oktatási alkalmazottal nagy nyilvánosság előtt elkövetett gyűlöletkeltés!”

– teszik hozzá. „Miután a beszéd egy országos tanév megnyitásán hangzott el jelzi, hogy előre átgondolt és tudatos beszéd volt egy igen érzékeny területen, helyen és populáció előtt” – folytatja a közlemény.

A Raoul Wallenberg Egyesület álláspontja szerint, ha elmarad a bocsánatkérés a kamarai elnök alkalmatlan a feladataira.

A közlemény arra reagált, hogy hétfőn Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a csongrádi Szentháromság téren tartott Országos Szakképzési Tanévnyitó ünnepségen a beszédében a következőket mondta:

„Erős vívódás volt bennem a hétvégén, hogy ezt szóba hozzam-e, nehogy elrontsam az ünnep hangulatát (…) Azt már nehezen viselem, amikor mondjuk a 9 éves kisfiamat a tanár úgy segíti fel a létrán vagy a kötélen, hogy egyébként tudom róla, hogy a fiúkhoz vonzódik.”

A 444 tudósítása szerint Parragh előtte azt is mondta, hogy rengeteg saját neméhez vonzódó barátja van, kedveli is őket, az „egy csodálatos világ”. A lap idézi a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének reakcióját, amely így szól:

„Még mindig nincs szó a béremelésről, a túlmunkák kifizetéséről, hanem helyette van ez a nem létező probléma és ez az elképesztően műveletlen, primitív beszólássorozat, ami most már ezek szerint eljutott a pedagógusok nemi identitásáig. Akkor jelezzen bárki is problémát, hogy ha tényleges abúzusra kerülne sor, az a tilos és nem az, hogy bárkinek, bármilyen felnőttnek nemi irányultsága legyen.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp