Európa legrangosabb tévés díját kaphatja meg a Born in Auschwitz

Az On the Spot alkotópárosa által készített dokumentumfilmet beválogatták a Prix Europa-díj jelöltjei közé.

„Most kaptuk a hírt Berlinből, hogy a legjobb európai televíziós dokumentumfilmek közé választották a Born in Auschwitzot!!!”

– osztotta meg a hírt a Facebook-oldalán az On the Spot. Mint írják, ez a harmadik alkalom, hogy a munkájuk bekerül a Prix Europa jelöltjei közé, így az idén is van egy magyar produkció a kontinens legrangosabb televíziós-rádiós versenyében.

 

Cseke Eszter és S. Takács András Born in Auschwitz című dokumentumfilmje többek között svéd, dán német, francia, lengyel, holland, észt, olasz és spanyol filmes produkciók között fog versenyezni, írja a hvg.hu.

Az október 10-én kezdődő eseményre számtalan produkció nevezett, amelyekből egy független szakértőkből álló csoport végül 26 ország kiemelkedő alkotásait választotta ki a végső megmérettetésre. A díjakat október 15-én adják át Potsdamban.

Az ötéves munkával készült Born in Auschwitz a vészkorszak generációkon átívelő hatása mellett a haláltáborok szörnyűségeit, illetve az 1944 karácsonya előtt Auschwitzban született főszereplő traumáját mutatja be.

Rekordnézettséget ért el az On The Spot Auschwitzban született nőről készült dokumentumfilmje – Kibic Magazin

A Born in Auschwitz lett az elmúlt évek legnézettebb műsora a Spektrumon. A tévécsatorna többször is megismétli a nagy sikerű filmet a következő napokban. Cseke Eszter és S. Takács András Born in Auschwitz (Születési helye: Auschwitz) című dokumentumfilmjét január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján mutatta be a Spektrum.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp