Több ezren imádkoztak a fejbe lőtt izraeli katona felépüléséért

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Barel Hadria Smueli a Gázai övezet határán szenvedett súlyos fejsérülést, miután egy palesztin merénylő többször rálőtt az izraeli katonákra a falon található résen keresztül.

A múlt hét szombaton történt merényletet követően Smuelit a Beér-Seva városban található Szoroka Kórházba szállították, ahol azonnal megműtötték, állapota azonban még mindig válságos, az izraeli katona az életéért küzd.

Barel Hadria Smueli

A város főrabbija, Jehuda Deri tegnap felhívást intézett a lakosok felé, amelyben azt kérte, hogy zárják be a zsinagógákat, és az esedékes szlichot imákat a kórház előtt mondják el, ezzel segítve Smueli felépülését. A rabbi hívására több ezren gyűltek össze tegnap este, és imádkoztak a súlyosan sérült katonáért. A tömeges imán Smueli édesapja is részt vett.

A múlt hét végén zavargások törtek ki a Gázai övezet és Izrael határán felállított kerítés mentén. Smueli az egyik kivezényelt egységgel volt, amikor az egyik palesztin három lövést adott le a katonák irányába a falon lévő résen keresztül. A merénylő a pisztolyát rejtve tartotta, és csak a lövés előtti másodpercekben vette elő a fegyvert, így az izraeli védelmi erők nem vették észre, hogy mire készül.

Smueli sérülését követően minden nap tartanak csoportos imákat a katona felépülésért, az imákon Smueli barátai és katonatársai is részt vettek. (Ynet)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp