Lemondott Veszprémy László Bernát, a Neokohn főszerkesztő-helyettese

Állítása szerint fontos vezetői pozícióba megy egy másik laphoz, azt viszont még nem árulta el, melyikhez.

Távozik a Neokohn-tól az erős NER-es kötődésekkel bíró eddigi főszerkesztő-helyettes, vette észre a Media1. Megyeri András Jonatán megbízott főszerkesztő azt nyilatkozta a portálnak, hogy a döntésnek nincs köze ahhoz, hogy nemrég a lap egyik szerzőjéről, Gyenge Dánielről kiderült, náci szimpatizáns volt fiatalabb korában. Gyenge bocsánatot kért korábbi nézeteiért, és továbbra is dolgozhat a zsidó lapnak.

A főszerkesztő úgy nyilatkozott, hogy továbbra is számítanak szerkesztőként Veszprémy-re. A volt főszerkesztő-helyettes azonban reagált a hírre, és azt mondta, végleg távozik a laptól. Állítása szerint fontos vezetői pozícióba megy egy másik laphoz, azt viszont még nem árulta el, melyikhez.

Megerősítette, hogy távozásának nincs köze a Gyenge Dániel ügyhöz, az újságírót ugyanis az előző főszerkesztő, Seres László vitte a Neokohnhoz.

Korábbi hírek szerint egyébként Seres László épp Veszprémy-vel való összeférhetetlenség miatt távozott többek között a Neokohn-tól.

Veszprémy László Bernát a Századvéghez tartozó Migrációkutató Intézet kutatója, valamint a kormánypárti KESMA / Mediaworks holdinghoz tartozó Mandinernek is dolgozik.

Kapcsolódó cikkünk:

Felmondott a Neokohn főszerkesztője – Tulajdonosi elvárás a neológ zsidó hitközség folyamatos támadása – Kibic Magazin

Seres László azután nyújtotta be felmondását, hogy az EMIH közeli lap tulajdonosai megvétózták a NER iránt elkötelezett főszerkesztő-helyettes leváltását. A portált jelenleg egy megbízott főszerkesztő vezeti. Távozik Seres László a tavaly februárban indult Neokohn portál főszerkesztői posztjáról.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp