Elhunyt a Rolling Stones dobosa, Charlie Watts

60 évet töltött el a Rolling Stones-ban Charlie Watts, akit széles körben a rock egyik legmenőbb emberének tartanak. A világhírű zenész 80 éves volt. Az együttes először 2014-ben járt Izraelben.

Charlie Watts az egyik első brit zenekar tagja volt, amely be tudott törni az amerikai piacra. Watts és társtársai, Mick Jagger, Keith Richards, Brian Jones és Bill Wyman rekordokat döntöttek a több millió font bevételt hozó globális turnékkal, amelyek a mai napig tartanak.

“Mély szomorúsággal jelentjük be szeretett Charlie Watts halálát. Ma békésen hunyt el egy londoni kórházban, a családja körében” – ​​mondta a szóvivő, és hozzátette: “Charlie szerető férj, apa és nagyapa volt, valamint a The Rolling Stones tagjaként generációjának egyik legnagyobb dobosa.”

Watts dobolt a zenekar mind a 30 albumán és részt vett minden turnéján, egészen az idei évig, ugyanis már nem vállalta volna az idén szeptemberben kezdődő amerikai körutat.

Az együttes 2014-ben járt először Izraelben, miután Roger Waters-nek, a Pink Floyd frontemberének nem sikerült a zenekart a zsidó állam ellen hangolnia. Watts többek között a Siratófalnál is járt ekkor.

Charlie Watts a Siratófalnál

Watts 1941-ben Londonban született a hatvanas évek elején kezdett dobolni londoni klubokban, majd 1963 januárjában álltak össze Brian Jones -szal, Mick Jaggerrel és Keith Richards-szal, és megalapították a Rolling Stones-t.

A kezdeti sikereket Nagy-Britanniában érték el, később a zenekar világhírnévre tett szert olyan slágerekkel, mint az “(I Can’t Get No) Satisfaction”, a “Get Off of My Cloud” és a “Paint It, Black, “, valamint az” Aftermath “című album.

Watts mindvégig a háttérben maradt, és a tombolást a többi tagra hagyta már az 1960-as és 70-es években is. A színpadon is Jaggerre és másokra bízta a főszerepet, miközben ő higgadt szakszerűséggel támogatta az előadást.

Talán ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a Rolling Stones mellett még arra is maradt ideje, hogy jazz zenekarokkal is folyamatosan fellépjen.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp