Hatéves zambiai lány életét mentette meg két alijázó brit fiatal Izraelben

A kislányon életmentő szívműtétet kellett végrehajtani.

Életmentő szívműtétet hajtottak végre egy hatéves zambiai kislányon két brit alijázó által összegyűjtött pénznek köszönhetően.

Victoria Changanya-t Izraelben műtötték meg, miután Matt Keston és Natasha Gee-Firsht szervezésében több mint 8 ezer font gyűlt össze a gyógyítására egy rendezvényen. A fiatalok az esemény bevételeit az izraeli Save A Child’s Heart (SACH) jótékonysági szervezetnek adták, amely a világ minden tájáról érkező szívbetegeket operál.

A zambiai Ngombe régióból származó Victoriát a SACH-hez küldték, miután két olyan szívbetegséget diagnosztizáltak nála, amelyet nem tudnak gyógyítani a hazájában.

Matt, Anna (az édesanya), Natasha, Victoria (lent)

A kislány májusban és augusztusban két életmentő műtéten esett át Izraelben, a holoni Wolfson Medical Centerben. A gyerek jelenleg lábadozik, írja a JewishNews.

Natasha Gee-Firsht elmondta, hogy őt és Matt Kestont elhívták a Wolfson Kórházba, hogy töltsenek együtt egy délelőttöt a kulisszák mögött dolgozó emberekkel, a betegekkel és családjaikkal.

„Teljesen váratlanul ért minket, amikor ez a gyönyörű 6 éves kislány, Victoria és édesanyja, Anna köszöntött minket, és kiderült, hogy az ő gyógyításának költségeit fedezte az általunk összegyűjtött pénz.”

Hozzátették: Viktória szépen gyógyul, és remélhetőleg hamarosan hazatér, hogy elkezdje az iskolát.

Victoria és Natasha
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp