Hatéves zambiai lány életét mentette meg két alijázó brit fiatal Izraelben

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A kislányon életmentő szívműtétet kellett végrehajtani.

Életmentő szívműtétet hajtottak végre egy hatéves zambiai kislányon két brit alijázó által összegyűjtött pénznek köszönhetően.

Victoria Changanya-t Izraelben műtötték meg, miután Matt Keston és Natasha Gee-Firsht szervezésében több mint 8 ezer font gyűlt össze a gyógyítására egy rendezvényen. A fiatalok az esemény bevételeit az izraeli Save A Child’s Heart (SACH) jótékonysági szervezetnek adták, amely a világ minden tájáról érkező szívbetegeket operál.

A zambiai Ngombe régióból származó Victoriát a SACH-hez küldték, miután két olyan szívbetegséget diagnosztizáltak nála, amelyet nem tudnak gyógyítani a hazájában.

Matt, Anna (az édesanya), Natasha, Victoria (lent)

A kislány májusban és augusztusban két életmentő műtéten esett át Izraelben, a holoni Wolfson Medical Centerben. A gyerek jelenleg lábadozik, írja a JewishNews.

Natasha Gee-Firsht elmondta, hogy őt és Matt Kestont elhívták a Wolfson Kórházba, hogy töltsenek együtt egy délelőttöt a kulisszák mögött dolgozó emberekkel, a betegekkel és családjaikkal.

„Teljesen váratlanul ért minket, amikor ez a gyönyörű 6 éves kislány, Victoria és édesanyja, Anna köszöntött minket, és kiderült, hogy az ő gyógyításának költségeit fedezte az általunk összegyűjtött pénz.”

Hozzátették: Viktória szépen gyógyul, és remélhetőleg hamarosan hazatér, hogy elkezdje az iskolát.

Victoria és Natasha
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp