Gyereket, időset sem kímélt a zsidókat pofozó ámokfutó

A hagyományos muszlim öltözéket viselő férfi London ortodox zsidók által sűrűn lakott negyedében húzott be válogatás nélkül annak, aki szembejött vele.

Keresi az angol rendőrség azt a férfit, aki a múlt héten, miközben London Stamford Hill negyedében sétált, leütött egy szembejövő idősebb ultraortodox férfit, majd később egy gyereket is megütött. Az esetről a Shomrim nevű zsidó védelmi szervezet több videót is megosztott a Twitteren.

Az egyik felvételen jól látszik, hogy a hagyományos muszlim öltözéket viselő férfi úgy megüt egy mellette elsétáló haredi férfit, hogy az fejjel nekiesik a falnak. A 64 éves áldozatot fejsérüléssel és törött bokával szállították kórházba.

Egy korábbi felvételen pedig azt látni, hogy ugyanez a férfi egy kerékpáron közlekedő ortodox zsidó gyerek arcát üti meg ököllel. A Shomrim szerint a férfi zsidók elleni gyűlölet-bűncselekményt követett el.

Az esetről beszámoló JTA megjegyzi, hogy a brit zsidó védelmi szervezet, a Community Security Trust (CST) felmérése szerint az antiszemita incidensek száma az Egyesült Királyságban komoly emelkedésnek indult. A CST szerint 2021 első félévében mérték a legmagasabb esetszámot azóta, hogy a szervezet az 1980-as években elkezdte rögzíteni az antiszemita incidenseket az országban.

Ebben az időszakban 1308 antiszemita incidenst regisztráltak, míg a tavalyi év első felében 875 ilyen eset történt. 2020-ban összességében 1668 volt a zsidóellenes incidensek száma az Egyesült Királyságban. Az esetek többsége a májusi, Izrael és a palesztin Hamasz közötti konfliktus ideje alatt történt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp