Hatékony a harmadik oltás az előzetes izraeli adatok szerint

A kórházba került be nem oltottak átlag életkora 55 év, az oltottaké viszont 75.

“105 koronavírusos halálesetből 103 ember nem oltatta be magát. Ebben a kérdésben nincs helye ellenvéleménynek, nem fogadom el a másféle vélekedést” – mondta múlt heti sajtótájékoztatóján Naftali Bennett miniszterelnök.

A nemzetbiztonsági tanács adatai szerint az emlékeztető, harmadik oltással vakcinázottak magas szinten termelnek antitesteket a SARS-CoV-2 koronavírus delta változata ellen, és ez jelentősen javítja az oltottak védettségét.

A minisztérium szerint a mellékhatások enyhék és a korábbihoz hasonlóak, és az adatok alapján azt javasolják a harmadik oltásra jogosult 50 évnél idősebbeknek, hogy haladéktalanul látogassanak el a számos városban éjszaka is működő oltópontokra.

“Pillanatnyilag nagyon szép adatokat látunk a megerősítő adag hatékonyságáról. Jelentős a különbség az idősebb lakosság körében azok között, akik megkapták a harmadik adagot, és azok között, akik nem” – nyilatkozott Tal Bros, a grémium egyik tagja a 103-as kereskedelmi rádiónak csütörtökön.

“A magukat fiatalnak és egészségesnek tekintő, oltatlan 55 évesek, különösen ha egy kicsit túlsúlyosak, egy kicsit cukorbetegek és kissé magas vérnyomásuk, ha végül megfertőződnek és kórházba kerülnek, akkor gyakran nagy mértékben romlik a helyzetük, lélegeztetőgépre kerülnek, és életüket veszthetik” – mondta az orvos-szakértő.

Mintegy 150 ezer teszt elvégzésével szerdán 7856 új fertőzöttet azonosítottak, 5,5 százalék volt a fertőzöttek aránya. Jelenleg 62 163 aktív vírushordozót tartanak nyilván Izraelben, 994-en vannak közülük kórházban, ahol a súlyos betegek száma 603-ra emelkedett, és már 106-an szorulnak lélegeztetőgépre. A pandémia kialakulása óta 966 757 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, a betegségben tavaly február óta 6726-en haltak meg Izraelben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp