Bob Dylan szexuális ragadozó lenne?

A most 80 éves sztárt bepereli egy nő, aki szerint az amerikai énekes-dalszerző szexuálisan bántalmazta őt 1965-ben, 12 éves korában.

A nő azt állítja, hogy a rocksztár “visszaélt a hatalmával, alkoholt és kábítószert adott neki, és többször szexuálisan bántalmazta”, és fizikai erőszakkal is fenyegetőzött.

A nő szerint a bántalmazás Dylan lakásában történt a New York-i Chelsea Hotelben.

A most 80 éves Dylan szóvivője a BBC-nek azt mondta az 56 évvel ezelőtti üggyel kapcsolatban: “az állítás valótlan, és alapos érvekkel fogják ezt alátámasztani”.

A vádló egyelőre nem fedte fel a nevét, JC-ként azonosítja magát. A nő ma 68 éves és Connecticut államban él. Azt mondta, hogy a bántalmazás 1965 áprilisa és májusa közötti hathetes időszakban történt, írja a BBC.

Április végétől május 10 -ig az énekes az Egyesült Királyságban volt egy turnén, amelyet a Don’t Look Back film dokumentál. Clinton Heylin Dylen életrajza szerint a sztár ekkor június elejéig az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Portugáliában tartózkodott.

A JC szerint a sztár “ragadozó, szexuális és jogellenes cselekményeket” hajtott végre, amelyeket “szándékosan követett el a nő beleegyezése nélkül”. Azt állította, hogy “súlyos mentális szorongást, gyötrelmet, megaláztatást élt át, valamint gazdasági veszteségeket szenvedett el”.

A jogi dokumentumokat pénteken nyújtották be a New York -i Legfelsőbb Bíróságon az állam gyermekáldozatokról szóló törvénye értelmében.

Dylan – aki Robert Allen Zimmerman néven született – hat évtizedes karrierje során világszerte több mint 125 millió albumot adott el. Legismertebb dalai közé tartozik a Blowin ‘In The Wind és a The Times They Are a-Changin’.

2016-ban a Grammy- és Oscar-díjas zenész irodalmi Nobel-díjat kapott, ő lett az első dalszerző, aki elnyerte a rangos díjat.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp