A Hamász gratulált a táliboknak “az Egyesült Államok legyőzéséhez”

A Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet párhuzamot vont a tálibok győzelme és a palesztin nép harca között. A Hamász tárgyal a tálibokkal, amely az Iszlám Államhoz hasonlóan véres és szélsőségesen iszlamista katonai szervezet.

“A Hamász sikereket kíván az afgán muszlim népnek és vezetőinek az egység, a stabilitás és a jólét elérésében Afganisztán és népe számára. Ugyanakkor azt is hangsúlyozza: az amerikai megszállás és szövetségeseinek pusztulása azt bizonyítja, hogy a népek ellenállása, elsősorban a palesztin nép harca győzelemre fog vezetni”- mondták közleményükben.

“Ma győznek a tálibok, akiket korábban elmaradottsággal és terrorizmussal vádoltak. A tálibok már okosabbak és realistábbak. Szembenéztek Amerikával és ügynökeivel, és megtagadták a félmegoldásokat. A tálibokat nem tévesztették meg a demokrácia és a választások szlogenjei és a hamis ígéretek. Ez tanulságot jelent minden elnyomott nép számára”- írta Twitter fiókjában Músza Abu Marzúk, a Hamász politikai hivatalának egyik tagja.

Tálibok

A Hamász a közelmúltban fényképeket tett közzé, melyeken Iszmáil Haníjének, a szervezet vezetőjének a találkozója látható a tálibok küldöttségével, amelyre a katari Dohában, a tálibok irodájában került sor.

Egy meg nem nevezett palesztin újságíró szerint az afgán delegáció “gratulált” a Hamász vezetőjének szervezete “győzelméhez” a májusban Izraellel folytatott 11 napos hadműveletben.

“A tálibok diadala felbátorítja a palesztin ellenállás csoportjait, köztük a Hamászt is” – mondta a meg nem nevezett palesztin újságíró a lapnak. “Ez azt mutatja, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei katonai képességeik ellenére legyőzhetőek.”

Ugyanakkor Ahmed Madzsdalani, a Palesztin Felszabadítási Szervezet (PFSZ) végrehajtó bizottságának tagja kigúnyolta a tálibok győzelmét ünneplőket. Emlékeztetett rá, hogy a tálibok az afgán hadsereg ellenállása nélkül léptek be Kabulba, az afgán fővárosba, összhangban a velük tavaly aláírt dohai megállapodással, és az amerikai erők kivonásával Afganisztánból.

Madzsalani elítélte a tálibokat, olyan “sötét és brutális erőnek” nevezte őket, mint amilyen az Iszlám Állam és az al-Kaida. “Elsőként az arabok és a muszlimok fizették meg az árát ennek a szélsőségességnek és terrorizmusnak”- vélekedett a palesztin politikus.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp