Szeptemberben megnyílik a Gólem Központ új előadásokkal

Másfél év intenzív felújítás után, 2021. szeptember 7-én, a zsidó újév első napján megnyílik a Gólem Központ új helyszínen, a Csányi utca 3-ban. Új előadások is kerülnek a repertoárba, melyekre már lehet jegyet vásárolni.

Átalakult a Gólem Stúdió, az ifjúsági tagozatból Gólem Ifjúsági Társulat és Tanodává (GITT) avanzsált csapat, először mutatkozik be, egy nem éppen hétköznapi színdarabbal. A Taigetosz Gimi-t kétszer játsszuk, augusztus 21-22-én. Fiataloktól fiataloknak és nem csak fiataloknak. A jövőben többször lesznek láthatók készülő darabjaik a Gólem nagyszínpadán.

Taigetoszgimi

Szeptember 7-én, a megnyitó napján hivatalosan is elindul a Gólem 2021/2022-es évada, a Szalonklára élő bemutatójával. Habár az előadást online már vetítették, ez lesz az első élő bemutatkozása a Rotschild Klára, divatnagyasszony életéről készült monodrámának.

Szalonklára

Századik élő adásra készül a színház a Lefitymálva című előadásból aszeptember 13-án este. Sokkolóan vicces tálalása a zsidósággal kapcsolatos rémhíreknek, paranoiáknak, Bánki Gergely, Schmied Zoltán, Nagy Mari, Tamási Zoltán és Kiss Eszter által. Aki még nem látta annak itt a jubileumi lehetőség!

A Gólem ezután október végén ismét bemutatót tart. Németh Virág: Az Utolsó Velencei Kalmár című színdarabja nem csak az eddigi legnagyobb előadása lesz a színháznak, de valódi szembenézést is kínál a múltunkkal, a vágyainkkal és a közelmúltunkkal. A Gólemben eddig nem látott „nagyágyúk” mellett, a fiatal generáció csodás képviselői játszanak a nagyérdeműnek, és persze az örök Nagy Mari! Árulás, szerelem, színház és természetesen zsidók a Gólem színpadán, egy különleges régi-új történetben. A tervezett bemutató október 24-én lesz.

A Vircsaft keretében a fizikai színház, az akrobatika és az élőzene találkozásából született produkcióban 100 évet utazhatunk vissza, hogy az egykori budapesti zsidó negyed, nyüzsgő-pezsgő életébe lessünk be. A rabbi lányának tiltott szerelme, a kóser szilvapálinka titka és egy tojásárus is főszerephez jutnak. Hogy mindez álom csupán vagy valóság, azt a néző dönti majd el. Vigyázat, hangos lesz! A Vircsaft decemberben kerül műsorra.

Élőben tér vissza a Gólem Színház közéleti, tudományos ismeretterjesztő magazinműsora a Zágson. Jelszó: Más hírek, másként. Kerekes-Katz Petra, Sándor Erzsi, Janklovics Péter és Borgula András műsorvezető beszélget hónapról hónapra, arra keresve a választ, létezik-e, hogy a zsidók mindent másként látnak. A beszélgetést minden hónap utolsó vasárnapján lehet megnézni.

Az előadásokra jegyet vásárolni az alábbi linken tud: https://golemszinhaz.jegy.hu

További információért látogasson el a Gólem Központ Facebook oldalára, ahol olvashat a közelgő előadásokról.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp