Korábban náci szimpatizáns volt a Neokohn zsidó hírportál egyik munkatársa

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Gyenge Dániel ma már sajnálja a történteket. Azt írja, sokat tanult belőle.

Kínos fotók jelentek meg a Neokohn zsidó hírportál egyik munkatársáról, Gyenge Dánielről. A vasarnap.hu oldalon közzétett fotók egyik náci karlendítéssel látható, a másikon nyilas zászlóval pózol – írta a Media1.

A kormányközeli vasarnap.hu azután tette közzé a fotót Gyengéről, miután többek között a Neokohn is beszámolt arról, hogy új főszerkesztőjük, Horváth Tamás Hitlert és Szálasi éltető szövegeket olvasott fel korábban, illetve a neonáci Erő és Elszántság nevű mozgalom tüntetéseinek aktív részese volt.

A fotók megjelenése után Gyenge Dániel elnézést kért a múltbeli viselkedéséért. A neokohn.hu-n megjelent írásában többek között a következőket írta: “Azok a nézetek, amelyeket a náci karlendítés vagy a nyilas jelképek szimbolizálnak ártatlan emberek millióinak halálát okozták. Felnőtt emberként ezekkel nem tudok azonosulni. Visszataszítónak és megvetendőnek tartom ezeket és sajnálom, hogy fiatalabb korom óta egy hosszú tanulási folyamat kellett ahhoz, hogy megértsem, hogy ez mennyire káros.”

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp