LMBTQ-barát remake-et mutatnak be az Izraeli Operaházban a Rómeó és Júliából

Az elismert operarendező, Hanan Snir szerint a 21. században az ilyesmit észre sem szabadna venni.

Amikor a most 78 éves rendező Hanan Snir színre lép, mindig kell valami váratlanra számítani. Az összes izraeli színházban rendező és az alkotásaival a nemzetközi fesztiválokon is rendszeresen jelenlévő művész most a Rómeó és Júlia színrevitelénél rukkolt elő a megszokottól eltérő megoldással.

A tel-avivi Izraeli Operaházban két nő főszereplésével viszi színre Shakespeare Rómeó és Júliáját, amely augusztus 12. és 27 között látható hat alkalommal.

Hanan Snir

Hanan Snir azonban nem aggódik amiatt, hogy az Operaház közönsége túlságosan arra összpontosít majd, hogy az ikonikus Shakespeare-szerelmeseket azonos neműek játsszák a tényleges történet helyett.

„Nem az LMBTQ közösség zászlaját lobogtatom. A 21. században már normálisnak kell lennie, ha két nő játszik el egy szerelmespárt”, jelentette ki.

A teljes cikk itt olvasható:

LGBT-friendly remake of ‘Romeo and Juliet’ is vintage Hanan Snir

Hanan Snir is something of a maverick. That’s not to say he has not paid his dues at the core of theatrical derring-do in this country. In words of one syllable, when the now 78 year old director is around, always expect the unexpected.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp