Magyarország újra megnyitja kapuit minden izraeli turista előtt

Nem számít az oltás, csak az, hogy 72 órával Magyarországra érkezésük előtt negatív COVID-19 tesztet mutatnak be. Eközben Izraelben folyamatosan emelkedik a Delta-variánssal fertőzöttek száma.

Magyarország újra megnyitja kapuit az izraeli turisták előtt, akik negatív COVID-19 teszteredményt mutatnak be, jelentette be a Visit Hungary hétfőn.

A Visit Hungary a hivatalos államilag támogatott Magyarország Turisztikai Ügynökség leányvállalata. A cég izraeli üzletfejlesztési igazgatója szerint az Izraelből érkező bejövő turizmus a 10. legnagyobb volt Magyarországon, írja a jpost.com.

Magyarország, amelynek legtöbb koronavírus -korlátozását feloldották, mindössze 35 új fertőzést regisztrált az elmúlt 24 órában – írja a magyar kormány koronavírus honlapja.

Izrael ezzel szemben a negyedik hullám közepén van, hétfőn több mint 6000 esetet regisztráltak, ami a februári csúcs óta a legmagasabb szám. Gőzerővel oltják a sokkal fertőzőbb delta variáns megjelenése miatt a hatvanéves, vagy annál idősebb lakosságot a vakcina harmadik, megerősítő adagjával.

A kampány első tíz napján 577 899-en mentek el a 60 évnél idősebbek közül harmadszor is az oltópontokra. Ugyanakkor a még egyszer sem oltott mintegy egymillió 12 évesnél idősebb izraeli közül naponta csak kevesebb mint tízezren veszik fel az első, illetve a második dózis vakcinát.

“Ez kulcsfontosságú lépés a normális állapotba való visszatéréshez, várjuk, hogy az izraeliek visszatérjenek utcáinkra” – mondta Prozina Zakarias, a Visit Hungary vezérigazgató-helyettese.

Míg Magyarország most izraelieknek kínál kiutazási lehetőséget Izraelből, izraeliek hozzátartozóinak ezrei küzdenek továbbra is az Izraelbe való belépési engedély megszerzéséért, mivel a kormány fokozta az országba belépők korlátozásait és előírásait.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp