Gázai üdülőhelyet bombáztak, mert férfiaknak és nőknek tartottak koncertet

A Gázai-övezetben tevékenykedő terrorista csoportokat az Iszlám Állam (ISIS) ihlette a támadásra.

Robbanószerrel támadták meg a Bianco Resortot, a Gázai-övezet egyik legszebb tengerparti turisztikai helyét, amely Beit Lahiya strandján található.

A támadás azután történt, hogy az üdülőhelyet muszlim szélsőségesek azzal vádolták meg, hogy koncertet tartanak vegyes nemű közönség számára. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de a hotel védőfala megsérült.

A csoport egyes tagjai azt mondták, hogy figyelmeztették a tulajdonost, ne tartsa meg az eseményt, írja a jpost.com.

A szalafi-dzsihádista terroristák az elmúlt évtizedben rendszeresen összecsaptak a Hamász tagjaival a Gázai-övezetben. A Hamasz letartóztatta vagy megölte a csoport egyes tagjait is.

Augusztus 5-én Issa Miqdad, a csoportokhoz tartozó férfiak egyike ezt írta a Facebookon:

„Ma azért mentünk a Bianco Resortba, hogy megállítsuk a gonoszt, mivel ez az üdülőhely holnap vegyes partit tart a Beit Lahiva tengerparton. Kérjük a kormányt, hogy állítsa meg a gonoszt. Felszólítok minden prédikátort és sejket, hogy nyilvánosan ítéljék el ezt a rendezvényt, miután a tulajdonos visszautasította a kérésünket, és megtartja a partit. ”

A Gázai-övezet palesztinjai vegyes érzésekkel reagáltak az üdülőhely bombázására. Néhányan elismerésüket fejeztek ki az elkövetők iránt, míg mások elítélték a támadást.

A gázai székhelyű Palesztin Emberi Jogi Központ (PCHR) határozottan elítélte a támadást, és kijelentette, hogy célja a Gázai-övezet lakóinak megfélemlítése.

Szakértők szerint a robbantás azt jelzi, hogy egyre nagyobb a befolyásuk az ISIS által inspirált csoportoknak a Gázai-övezetben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp