Izraeli film is látható lesz a Margitszigeten rendezett európai filmfesztiválon

A szombaton kezdődő ingyenes szabadtéri filmvetítés-sorozat keretében többek között a Női karzat című izraeli vígjátékot tekinthetik meg a nézők.

Az EUNIC Hungary, az európai nemzeti kulturális intézetek hálózata szabadtéri filmvetítés-sorozatot rendez Budapesten, közölte az MTI. A filmeket a Margitszigeti Atlétikai Centrum 300 férőhelyes, füves pályáján tekinthetik meg a nézők.

 

Az ingyenes program részeként 16 estén keresztül minden alkalommal más-más ország (Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Portugália, Ausztria, Csehország, Litvánia, Norvégia, Szlovákia, Japán, Finnország, Belgium, Észtország, Németország és Izrael) kulturális képviselői által válogatott filmeket vetítenek.

A sorozat utolsó napján, augusztus 22-én kerül vetítésre az izraeli Női karzat című vígjáték, amely éles észrevételeket fogalmaz meg olyan témákban, mint a vallási fanatizmus, az elfogadás vagy éppen a hit erejének álcázott szexizmus. Az Izraelben hatalmas sikert arató filmet rendező elsőfilmes Emil Ben-Shimon elmondása szerint a film forgatókönyve azokra a nőkre emlékeztette, akik között gyerekkorát töltötte – a többek között ebből fakadó eredetiség a film egyik meghatározó ereje.

Vasárnap a Ferzan Özpetek által rendezett Fortuna istennő című, 2019-es olasz vígjátékot láthatják az érdeklődők. Augusztus 11-én a Bánat és öröm a zsiráfok életében című, 2019-ben készült, Tigo Guedes által rendezett portugál tragikomédiát; augusztus 10-én pedig a Michael Steiner rendezte Wolkenbruch című, 2018-as svájci-német vígjátékot vetítik a helyszínen. A filmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vetítik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp