A német nagykövetség szerint helytelen, hogy Deutsch Tamás a szivárványos zászlót a horogkereszthez hasonlította

A fideszes európai parlamenti képviselőnek a német Sebastian Vettel Forma 1-es pilóta LMBTQ-emberek melletti kiállásáról valamiért a nácik jutottak az eszébe.

A német Forma1-es versenyző Sebastian Vettel a magyar kormány melegellenes törvénye ellen szivárványos pólóval, maszkkal, cipővel tiltakozott a magyar nagydíj ideje alatt. Erre reagált Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője egy Facebook-bejegyzésben, amelyben a következő megjegyzést tette:

„A németek mindig is értettek ahhoz, hogyan kell az aktuális kordivatnak megfelelő píszí szimbólumokat megjeleníteni a sportban.”

A poszthoz Deutsch két fotót is csatolt, amelyek egyikén Vettel szivárványos cipője, a másikon pedig a berlini olimpián lengedező horogkeresztes zászló látható.

A budapesti német nagykövetség ezt követően szintén a Facebookon jelezte, hogy ez az összehasonlítás miért is problémás szerintük. A bejegyzésük így szól:

„Számtalan LMBTQ személy is áldozata lett a náci rezsim bűncselekményeinek. Ezért teljesen helytelen az emberek e csoportjának jogai melletti elkötelezettséget és a megkülönböztetésük elleni fellépést a náci rezsim politikájával összehasonlítani. A német kormány számára ez az elkötelezettség az emberi jogi politikájának szerves részét képezi – Németországban, Európában és az egész világon.”

Deutsch Tamás nem először hasonlít a nácikhoz neki nem tetsző megnyilvánulásokat. A hvg.hu arra botrányra emlékeztetett, amely azért tört ki, mert a magyar EP-képviselő a Gestapót emlegette annak kapcsán, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője azt mondta, Orbán Viktornak nem kell félnie a jogállamisági követelményektől, ha tényleg szabad a média és független az igazságszolgáltatás Magyarországon. Deutsch a kijelentése miatt később többször bocsánatot kért, és vissza is vonta azt.

Két éve pedig Deutschnak a zsidók 1944-es vagyonelkobzása jutott az eszébe arról, hogy a Momentum felülvizsgálná az önkormányzati bérlakások fideszes rokonoknak és haveroknak történő kiadását. „A Momentum Új Sztójay-programjában a ‘zsidó’ helyére a korszerű ‘fideszes’ került” – reagált akkor a képviselő.

Deutsch Tamás szerint a fideszesek az új zsidók – Kibic Magazin

A Momentum felülvizsgálná az önkormányzati bérlakások fideszes rokonoknak és haveroknak történő kiadását. Deutschnak erről a zsidók 1944-es vagyonelkobzása jutott az eszébe. Javában folyik az ellenzéki előválasztás, amely azt hivatott eldönteni, hogy ki induljon Tarlós István ellen a főpolgármesteri tisztségért az őszi önkormányzati választáson. Mivel a Momentum is indított jelöltet, így kampányt is folytatnak a választók meggyőzése érdekében.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp