Hatalmasat küzdve lett bronzérmes az izraeli dzsúdós csapat

A papíron erősebbnek számító oroszokat győzték le a harmadik helyért folyó küzdelemben. Ez Izrael második érme a tokiói olimpián.

Az izraeli cselgáncsozók eddig a vártnál rosszabbul teljesítettek Tokióban. Előzetesen legalább egy éremre számítottak az izraeli dzsúdósoktól, ám az sehogy sem akart összejönni. Egészen a versenyszám utolsó napjáig, amikor a vegyes csapatversenyeket tartották meg.

Az izraeli dzsúdós csapat a bronzérmet ünnepli a tokiói olimpia vegyes csapatversenyén

Az izraeli csapat az első körben 4-3 arányban legyőzte az olaszokat, majd a negyeddöntőben ugyanilyen szoros meccsen kikaptak a végső győzelmet megszerző franciáktól. A vigaszágon azonban 4-2-re múlták felül a brazil csapatot, hogy végül a Gili Sarir, Tohar Butbul, Timna Nelson-Levy, Peter Paltchik, Szagi Muki, Raz Hersko összeállítású csapat 4-1-es győzelmet arasson a papíron jobbnak számító oroszok felett a bronzéremért folytatott küzdelemben.

A vegyes csapatverseny másik harmadik helyét a németek szerezték meg, a döntőben a franciák a japánokat győzték le.

Ezzel a bronzéremmel Izrael a második érmét szerezte a tokiói olimpián, miután a múlt hét végén a taekwondós Avisag Szemberg lett bronzérmes a nők 49 kilós súlycsoportjában. Így Izrael az eddigi játékokon összesen 11 olimpiai éremnél tart, amiből hatot cselgáncsozók szereztek.

Izrael olimpiai érmesei

Arany: Gal Fridman, vitorlázás, 2004 Athén

Ezüst: Jael Arad, dzsúdó, 1992, Barcelona

Bronz: Oren Szmadzsa, dzsúdó, 1992, Barcelona / Gal Fridman, vitorlázás, 1996, Atlanta / Michael Kolganov, kajak-kenu, 2000, Sydney / Ariel Zeevi, dzsúdó, 2004, Athén / Sahar Tzuberi, vitorlázás, 2008, Peking / Jarden Gerbi, dzsúdó, 2016, Rio / Or Szaszon, dzsúdó, 2016, Rio / Avisag Szemberg, taekwondo, 2021, Tokió / dzsúdó vegyes csapat, 2021, Tokió

Az AP előrejelzése szerint Izrael hét éremmel fogja zárni a tokiói olimpiai játékokat, az Izraeli Olimpiai Bizottság a játékok előtt 2-3 éremmel lett volna elégedett. Izraelnek még lehet éremre esélye tornában, ritmikus gimnasztikában, baseballban és atlétikában.

Történelmet írhat Izrael a tokiói olimpián – Kibic Magazin

Az AP hírügynökség előrejelzése szerint az izraeli sportolók rekordszámú éremmel távozhatnak az olimpiai játékok végén. A 2020-as nyári olimpiai játékok néhány csapatsportban már ma elkezdődtek, de a megnyitó ünnepséget csak pénteken tarják Tokióban. Az amerikai Associated Press (AP) hírügynökség munkatársai egy előrejelzést készítettek, amelyben azt próbálták megjósolni, hogy az egyes sportágakban kik nyerik majd az arany-, az ezüst-, illetve a bronzérmeket.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp