Óvszer segítette győzelemre az ausztrálok zsidó kajakozóját az olimpián

Jessica Fox kajakja megsérült a döntő futam előtt, és gyorsan kellett találni valamilyen megoldást, hogy ne szivárogjon be a víz a hajóba.

Az ausztrál Jessica Fox a tokiói olimpián a női kajak-kenu szlalom számaiban egy arany- és egy bronzérmet szerzett. Az egyik döntő előtt felfedezett egy sérülést a kajakja egyik végén, amit sürgősen javítani kellett valahogy, máskülönben befolyt volna a víz a hajó belsejébe.

Jessica Fox

Gyorsan találtak egy remek szigetelő anyagot, egy gumióvszert, amelyet a kajak sérült végére helyeztek fel. A nem mindennapi javításról Fox egy videót is megosztott a közösségi médiában. Az óvszer végül éremhez segítette az ausztrál versenyzőt.

A friss olimpiai bajnok Jessica Fox Franciaországban született, édesanyja, Myriam Jerusalmi, egy francia zsidó, aki lányához hasonlóan többször nyert világbajnokságot szlalom kajakban, az 1996-os atlantai olimpián bronzérmet szerzett. Fox édesapja brit, aki szintén többszörös világbajnoknak mondhatja magát ebben a sportágban.

A 27 éves Foxnak ez volt a harmadik olimpiája. 2012-ben, Londonban ezüst-, 2016-ban, Rióban bronzérmes volt a K1-es számban, amelyben a tokiói olimpián is harmadik lett. Az idei olimpián debütált női C1-es számban Fox aranyérmet szerzett. 2018-ban az év női sportolójának választották meg Ausztráliában.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp