A Dohány utcai zsinagóga ismét fogadja a turistákat

Újdonság, hogy ezentúl a Hősök temploma is látogatható lesz, amely eddig el volt zárva a látogatók elől.

Jövő hét péntektől újra megnyílik a Dohány zsinagóga-komplexum (amely magában foglalja a zsinagógát, a zsidó múzeumot, a temetőkertet, a Wallenberg-emlékkertet és a gettókiállítást) a belföldi és hazai turisták előtt, közölte a Mazsihisz.

A Dohány utcai zsinagóga (Fotó: Wikipédia)

A Dohány utcai zsinagóga egyelőre csak a turisztikai értelemben legforgalmasabb napokon, pénteken, vasárnap és hétfőn lesz nyitva 10:00 és 16:00 óra között. A tavaly decemberben meghatározott egyéni és csoportos árak nem változtak

Létszámkorlátozást jelenleg nem vezetnek be és a szabályoknak megfelelően a maszkhasználatot sem követelik meg, de a pénztárban, a jegykezelésen, a biztonsági vizsgálaton, a koordináción dolgozók és idegenvezetők között mindenki rendelkezik védettséggel, azaz két oltással és védettségi igazolvánnyal, a létesítményen belül pedig kézfertőtlenítő berendezéseket helyeznek el és szigorúan betartatják a higiéniai előírásokat.

Európai örökséggé nyilvánították a Dohány utcai zsinagógát! – Kibic Magazin

Az európai értékeket, a történelmet és az integrációt képviseli az a kilenc történelmi helyszín, amely március 1-jén került fel az Európai Örökség címlistájára, és amelyek között szerepel a Dohány utcai zsinagóga is. A helyszíneket az Európai Bizottság független szakértői testülete választotta ki. A listára való fekerülést egy Bulgáriában megrendezett nemzetközi konferencia keretében ünneplik majd március 26-dikán.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp