Antiszemita graffiti jelent meg Rotterdam utcáin, miután a városi csapat sztárja az Ajaxhoz igazolt

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Kipában, nagy orral és lágerruhában ábrázolták a holland válogatott Steven Berghuist, mert a rivális, zsidó csapatként számon tartott Ajax Amsterdamhoz igazolt.

„Zsidók mindig menekülnek” – olvasható a felirat azon a rotterdami falfestményen, amely azután jelent meg a városban, hogy a helyi focicsapat, a Feyenoord holland válogatott sztárja, Steven Berghuis átigazolt a nagy rivális Ajax Amsterdamhoz. A graffitin Berghuist auschwitzi rabruhában ábrázolták a mellén sárga Dávid-csillaggal, a fején kipával, az orrát pedig megnagyobbították.

Antiszemita graffiti Rotterdamban

Az Ajax Amsterdam zsidó klubként van számontartva, a szurkolók pedig izraeli zászlókat lobogtatva is biztatják a csapatot. A holland bajnokságban az ellenfelek ultrái gyakran antiszemita rigmusokkal próbálják bosszantani az amszterdami drukkereket. Az Ajax és a Feyenoord Hollandia két legnagyobb múltú klubja, és egyben legnagyobb riválisa.

A botrányos falfestményt néhány órával a megjelenése után eltávolították, az antiszemita cselekményt mindkét csapat és a helyi hatóságok is elítélték. Az ügyben feljelentést tett a CIDI nevű antiszemitizmus ellen küzdő szervezet, amely szerint a térfigyelő kamerák segítségével jó esély van arra, hogy rendőrség megtalálja az elkövetőket. (JTA)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp