Pink kifizetné a norvég női strandkézisek büntetését, amit azért kaptak, mert nem bikinialsóban léptek pályára

Az amerikai-zsidó popsztár kiállt a norvég női strandkézilabda-válogatott mellett, amiért tiltakoztak a sportruhájukra vonatkozó szexista szabályok ellen.

Az Európai Kézilabda-szövetség 1500 euróra büntette meg a norvég női strandkézilabda-válogatottat, mert a bulgáriai strandkézilabda-Eb bronzmeccsén nem bikinialsóban, hanem a férfiakéhoz hasonló, hosszabb szárú nadrágban játszottak.

Balra a norvég játékos rövidnadrágban, jobbra spanyol ellenfele bikinialsóban

A norvégok az Eb előtt kérvényezték, hogy rövidnadrágban léphessenek pályára, de a szövetség ezt nem engedélyezte a számukra. A szabályok szerint ugyanis a strandkézilabdában a női játékosok csak bikinialsóban léphetnek pályára. Ez ellen tiltakoztak a norvég kézisek.

Az esetet követően Pink a Twitteren a következőt írta:

„Nagyon büszke vagyok a norvég női kézilabdacsapatra, amiért tiltakoztak a sportruhájukra vonatkozó szexista szabályok ellen.”

Az énekesnő hozzátette, hogy szerinte inkább az Európai Kézilabda-szövetséget kellene megbüntetni szexizmus miatt, valamint felajánlotta, hogy boldogan kifizeti a csapat helyett a büntetést.

Pink a járvány elleni küzdelmet segíti miután felgyógyult a koronavírus-fertőzésből – Kibic Magazin

A zsidó származású amerikai énekesnő egymillió dollárral támogatja a koronavírus elleni küzdelmet. „Ez a betegség súlyos és valódi” – írta Pink. Pink és három éves fia, Jameson is karanténban töltötte az elmúlt két hetet miután mindkettőjüknél a COVID-19 által okozott tünetek jelentkeztek, és mindkettőjük tesztje pozitív volt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp