Nem bűncselekmény a Hitler-molinó kihelyezése

Mivel Hitler portréja nem számít önkényuralmi jelképnek, ezért csak garázdaság szabálysértése miatt indult rendőrségi eljárás az ügyben.

A Leányfalun kifüggesztett Hitler-fotót ábrázoló molinó kapcsán garázdaság szabálysértése miatt indult rendőrségi eljárás, tudta meg a 444. A rendőrség azt közölte a lappal, hogy az ügyben nem merült fel az önkényuralmi jelkép használatának vétsége, mivel sem a Hitler-fotó, sem pedig a náci jelmondat nem szerepel a törvényben felsorolt önkényuralmi jelképek (horogkereszt, SS-jelvény, nyilaskereszt, sarló-kalapács, vörös csillag) között.

Hitleres molinóval tesztelték a hatóságok éberségét a leányfalui „villanyszerelők” – Kibic Magazin

Tavaly egy SS-logót, idén pedig egy Hitlert ábrázoló képet lógattak ki egy nyaraló homlokzatára Leányfalun. Tavaly nyáron egy nyaraló homlokzatáról egy SS-jelvényt ábrázoló zászlót lógatott ki egy társaság Leányfalun. A kiérkező rendőröknek a zászlóról azt állították, hogy azon nem a hírhedt náci SS jelképe látható, hanem a 44-es szám, mivel az egyikük pont annyi éves, és az ő születésnapját ünneplik.

A leányfalusi telektulajdonos ellen azért indult eljárás garázdaság miatt, mert sokak megbotránkozását váltotta ki a háza homlokzatára kilógatott, nagy méretű Hitler-portré, alatta egy ismert náci jelmondattal: „Egy nép, egy birodalom, egy vezér”.

A tavalyi eset miatt azonban – amikor is egy SS-zászlót lógattak ki ugyanott – már önkényuralmi jelkép használata miatt folyik a nyomozás. A rendőrség azt az ügyet először azzal zárta le, hogy elfogadta a házban tartózkodók azon érvelését, miszerint ők csak villanyszerelők, akik egy 44 éves kolléga születésnapját ünneplik. Az ügyészség azonban a nyomozás újraindítását rendelte el az ügyben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp