Megvan Izrael első érme a tokiói olimpián

A taekwondós Avisag Szemberg szerezte Izrael első érmét a 2020-as nyári olimpiai játékokon.

Avisag Szemberg a nők 49 kilós súlycsoportjában szerzett bronzérmet a török Rukiye Yıldırım legyőzését követően. A 19 éves Szemberg eddigi legjobb eredménye a tavaly év végén megnyert Európa-bajnokság volt.

Avisag Szemberg a bronzérmet ünnepli a tokiói olimpián

A tokiói tornán az izraeli taekwondós a vigaszágon keresztül jutott be a bronzmérkőzésre, ahol 27-22 arányben győzte le török ellenfelét. Ez Izrael 10. érme az olimpiák történetében.

Az AP hírügynökség szerkesztői által a játékok előtt készített előrejelzés szerint az izraeli sportolók hét érmet fognak szerezni. Szemberg nem volt közöttük.

Történelmet írhat Izrael a tokiói olimpián – Kibic Magazin

Az AP hírügynökség előrejelzése szerint az izraeli sportolók rekordszámú éremmel távozhatnak az olimpiai játékok végén. A 2020-as nyári olimpiai játékok néhány csapatsportban már ma elkezdődtek, de a megnyitó ünnepséget csak pénteken tarják Tokióban. Az amerikai Associated Press (AP) hírügynökség munkatársai egy előrejelzést készítettek, amelyben azt próbálták megjósolni, hogy az egyes sportágakban kik nyerik majd az arany-, az ezüst-, illetve a bronzérmeket.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp