Fiatalok teszik rendbe a Kozma utcai temető parcelláit

Megérkeztek Magyarországra azok a külföldi önkéntesek, akik egy héten át segítenek a Kozma utcai zsidó temető állagmegóvásában. Képgaléria.

Az önkéntesek megtisztítják a parcellákat a magasra növő gyomoktól, kicserélik az eltűnt vagy megrongálódott parcella-táblákat, és újrafestik a sorokat jelző köveket. A fiatalokat szerdán meglátogatta Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke és a szövetség alelnöke, Horváth József, írja a mazsihisz.hu.

A húsz 18 és 28 év közötti önkéntes résztvevő több más ország mellett Izraelből, az Egyesült Államokból és Kanadából érkeztek, és a munkájukért cserébe a szervezők fizették a repülőjegyeiket, szállást és kóser ellátást biztosítanak a számukra, és kulturális programokat is szerveznek nekik.

Az eseményre a világ egyik legnagyobb zsidó alapítványa, a Jewish Agency és az izraeli kormány diaszpora ügyeiért felelős minisztériumának közös támogatásával kerülhet sor a Kozma Utcai Zsidó Temető Barátai szervezésében.

Fotók: mazsihisz.hu.

Kapcsolódó cikkünk:

A világ számos országából érkeznek fiatalok, hogy gondozzák a budapesti zsidó temetőt – Kibic Magazin

A Kozma utcai temető több mint negyedmillió zsidó ember végső nyughelye. Húsz 18 és 28 év közötti önkéntes résztvevőt várnak július 20-a és 27-e között Budapestre többek között Kanadából, Izraelből vagy Fehéroroszországból. A résztvevők 25 órában, a munkanapok délutánjain fognak állagmegőrző feladatokat ellátni a Kozma utcai zsidó temetőben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp