A Facebook mostantól 12 nyelven nyújt holokauszt-oktatást

A közösségi média óriása bővíti erőfeszítéseit a gyűlölet leküzdésére, és oktatási anyagokat kínál többek között magyar, arab, orosz és német nyelven.

A Facebook kiterjeszti a holokauszt-tagadás elleni küzdelemre irányuló erőfeszítéseit.

Januártól arra kérték azok az emberek, akik angolul kerestek információkat a holokausztról vagy a holokauszt-tagadásról, hogy látogassanak el az AboutHolocaust.org oldalra, amely a népirtásról szóló alapvető tényeket közli, és a túlélők vallomásaival szolgál.

Július 13-tól a webhely azok számára is használható lesz, akik más nyelven keresnek rá ezekre a kifejezésekre, írja a Jewish News.

A weboldal a Zsidó Világkongresszus és az UNESCO, az ENSZ kulturális szervezete projektje.

Zuckerberg kutyája, a fotó – a zsidó jelképek miatt – szintén rengeteg antiszemita kommentet kapott az elmúlt időszakban

“Alapvető fontosságú, hogy az emberek a világ minden tájáról hozzáférhessenek a holokausztról szóló tényszerűen pontos információkhoz” – mondta Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója. “A téves információk globális növekedésével összefüggésben a közösségi média platformjainak szerepet kell játszaniuk a hamis üzenetek és a gyűlölet elleni küzdelemben, valamint segíteniük kell átirányítani a felhasználókat a megbízható információforrásokra.”

A holokauszt oktatás webhelyének bővítése a Facebook tavalyi irányváltásának része,  amelynek során a közösségi média óriás vállalta, hogy betiltja a holokauszt tagadását az oldalain. Erre azután került sor, hogy korábban semmit nem tett az oldalain zajló holokauszt tagadás terjedése ellen.

Tavaly a Rágalmazásellenes Liga nagyvállalatok bevonásával szervezett bojkottot a Facebook ellen, hogy így tiltakozzon a gyűlöletbeszéd hallgatólagos elfogadása ellen.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp