A családon belüli erőszak férfi áldozatainak támogatására indult zsidó jótékonysági szervezet

A Kavod a Zsidó Női Segély nevű szervezettel dolgozik együtt a túlélők és az áldozatok támogatásában, beleértve azokat a férfiakat is, akiket a feleségük bántalmaz.

Megindult a családon belüli erőszak zsidó férfi áldozatait segítő szervezete Nagy-Britanniában.

A jótékonysági státuszt igénylő Kavodot egy olyan személy hozta létre, aki a Mordy Pee fedőnevet viseli (a Jewish News folyamatban lévő jogi ügyek miatt nem adhatta ki az illető valódi nevét). Mordy először a Zsidó Női Segély (JWA) nevű szervezettől kért segítséget az általa „kényszerítő párkapcsolatnak” nevezett ügyben, írja a Jewish News.

Pee elmondta: „Megkerestem a JWA-t, és megfeleltem az első kritériumoknak, vagyis zsidó vagyok, de a második kritériumnak nem, mivel nem nő, hanem férfi vagyok. A közösség nem nyújt támogatást férfi áldozatoknak.”

Hozzátette, hogy nagyon sok segítséget kapott a JWA-tól a jogi keretek kialakításában, így nem kellett a nulláról újrakezdenie mindent.

A legfrissebb kormányzati adatok szerint az Egyesült Királyságban évente 757 000 férfi válik családon belüli erőszak áldozatává.

A JWA szóvivője elmondta: „A családon belüli erőszak bárkivel megtörténhet, és bár a Zsidó Női Segély csak a nők számára nyújt speciális támogatást, ritkán, de előfordul, hogy zsidó férfiak is kérnek tőlünk segítséget. Amikor ez megtörténik, olyan szervezetekhez irányítjuk őket, amelyek nagy tapasztalattal rendelkeznek a férfi áldozatok megsegítésében, ilyen például az Egyesült Királyságban működő Respect jótékonysági szervezet.”

A szóvivő hozzátette: Mordy-t is összekötötték a Respect-tel, hogy megosszák vele a tudásukat és tapasztalataikat azzal kapcsolatban, hogyan kell a férfiak bántalmazási ügyeiben segíteni. Ha lesz szakszolgálat a férfi zsidó áldozatok számára, akkor szívesen működünk majd velük együtt. ”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp