Az izraeli nagykövetség is kiáll az LMBTQ közösség és a Budapest Pride mellett

Közös nyilatkozatot adott ki harminc nagykövetség és több tucat kulturális szervezet a 26. Budapest Pride Fesztivál alkalmából.

„Kiállunk amellett, hogy megilleti őket az egyenlőséghez és diszkriminációmentességhez, a szabad véleménynyilvánításhoz és békés gyülekezéshez való jog, valamint hogy ne érje őket semmilyen erőszak”

– olvasható a közös nyilatkozatban.

„Elismerjük az LMBTQI+ civil jogvédő szervezetek arra irányuló munkáját, hogy minden ember, szexuális irányultságától vagy nemi identitásától függetlenül, egyenlő bánásmódban és a törvény teljes védelmében részesüljön. A demokratikus államok a jogállamiság és az egyetemes emberi jogok tiszteletben tartására épülnek” – írják.

 

„Elutasítunk és elítélünk a szexuális irányultságuk vagy nemi identitásuk miatt célba vett egyének ellen irányuló minden erőszakos, zaklató, stigmatizáló és megkülönböztető cselekményt a világ bármely táján. Támogatjuk az LMBTQI+ egyénekkel és közösségekkel szembeni gyűlöletbeszéd, erőszak és diszkrimináció elleni harcot nemzetközi, regionális és nemzeti szinteken” – folytatódik a nyilatkozat.

„Aggodalommal tekintve a közelmúltbeli fejleményekre, amelyek veszélyeztetik a szexuális irányultságon vagy nemi identitáson alapuló megkülönböztetés tilalmát, minden országot arra biztatunk, hogy tegyen további lépéseket valamennyi ember egyenlősége és méltósága érdekében, függetlenül azok szexuális irányultságától vagy nemi identitásától. Fontosnak tartjuk, hogy a megválasztott vezetők és kormányok tiszteljék és védjék az LMBTQI+ egyének jogait”

– teszik hozzá.

 

„A sokféleség ünneplése fontos módja annak, hogy előmozdítsuk az emberi jogok tiszteletben tartását. A régió hasonló eseményei közül a Budapest Pride-ot rendezik meg a legrégebb óta, és kiemeljük a rendezvény szerepét az LMBTQI+ emberek egyenlő bánásmódjának és társadalmi elfogadásának az előmozdításában, mellyel hozzájárul egy nyitottabb, igazságosabb, befogadóbb és egyenlőbb társadalom kialakításához” – zárul a nyilatkozat, amelyet a következő nagykövetségek és kulturális intézetek adtak:

Amerikai Egyesült Államok, Argentína, Ausztrália, Ausztria, Belgium, Chile, Ciprus, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Izrael, Kanada, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Montenegró, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország és Új-Zéland nagykövetségei, valamint a British Council, Cervantes Intézet, Camões Intézet, Cseh Centrum, Észt Intézet, FinnAgora, a Flamand Kormány magyarországi Képviselete, Francia Intézet, Goethe Intézet, Olasz Kultúrintézet, Osztrák Kulturális Fórum Budapest, Wallonie-Bruxelles International

Pride a Bálint Házban – Kibic Magazin

A Pride hónap jegyében a Budapest Pride rengeteg eseménnyel készül, melyekből kettőt is befogadott a JCC Budapest – Bálint Ház. Lesz családi nap, panelbeszélgetés az LMBTQI emberek jogairól és LMBTQI istentisztelet a Bét Orim és a Szim Salom szervezésében.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp