Tel-Aviv teszteli a kutya kakik DNS-ét, hogy így büntesse meg a rendetlen gazdikat

Tel-Aviv innovatív módszert talált ki azoknak a kutyatulajdonosoknak a megrendszabályozására, akik nem takarítanak háziállataik után a város utcáin – tesztelik az ürülék DNS-ét, és postai úton bírságot küldenek a tulajdonosnak.

A város egy olyan adatbázis felállítására készül, amelyben az összes tel-avivi kutya DNS adatai szerepelnek majd. A DNS mintát a tulajdonosoknak kell majd megadniuk, amikor megkapják az engedélyt az állattartásra.

A városi tanács hétfőn jóváhagyta a DNS-adatbázis felállítására irányuló indítványt, amely kimondja, hogy a kutyatulajdonosoknak az engedély kézhezvételekor vagy megújításakor be kell nyújtaniuk háziállataik genetikai adatait.

A jelenlegi kutyás engedélyek érvényessége az új ítélet hatálybalépésétől számított hat hónapon belül lejár, és az új engedélyeket csak akkor hagyják jóvá, ha a tulajdonosok átadják a DNS-adatokat – írták a jelentések a Times of Israel szerint.

 Kutyát sétáltató nő Tel-Avivban

A szabályozás nem vonatkozik a vakvezető kutyákra és az állatvédő szervezetek által tartott kutyákra.

“A törvénymódosítást az önkormányzat kitartó harcának részeként hagyták jóvá, mivel a tulajdonosok gyakran nem gyűjtötték össze a kutyák ürülékét” – közölte az önkormányzat.

A városi tanács szerint korábban megpróbáltak kiszabni a bírságokat a rendetlen kutyatulajdonosokra, de a jogsértések továbbra sem szűntek meg.

“A DNS-adatbázis segítségével azonosíthatóvá válnak az utcai ürülékek egy mintavétellel, és könnyebben betartható a törvény is, amely remélhetőleg segít a sajnálatos jelenség felszámolásában”- mondta az önkormányzat.

Áprilisban a város kampányban szólította fel a kutyatulajdonosokat a takarításra, miután tavaly jelentősen megnőtt az önkormányzathoz beérkező panaszok száma a kutyaürülékkel kapcsolatban.

A Ynet híroldal szerint 6766 hívás és megkeresés érkezett a városháza forródrótjára a köztereken hagyott kutyakaki miatt 2020-ban.

“A közterület tisztasága a város jó megjelenésének szerves része” – mondta az önkormányzat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp