Egyetemi diplomát szerzett a 11 éves csodagyerek, aki Izraelben szeretne továbbtanulni

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Kis Einsteinként emlegetik Laurent Simons-t, aki a napokban diplomázott le az Antwerpi Egyetemen, miután befejezte az alapszakos fizikai tanulmányait.

A 11 éves Simons valamivel több mint egy év alatt végezte el a hároméves kurzust, ráadásul ez idő alatt már el is kezdte a mesterszakos tárgyak hallgatását.

„Simons 2020 márciusa óta tanult a fizika BSc diplomájára, és most 85 százalékos eredménnyel végzett, ami idén a legjobb eredmény” – mondta az egyetem szóvivője a Qubit szerint.

Simons a jól megérdemelt nyári szünet után hivatalosan is elkezdi a mesterszakos diplomára való felkészülést, bár több kurzust már az előző tanévben felvett. A fiú elmondta, hogy nem bírta megvárni a mesterszakos tanulmányainak kezdetét azzal, hogy belevesse magát a klasszikus mechanika és a kvantumfizika rejtelmeibe, így ezeket a kurzusokat már korábban elkezdte.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 
Laurent Simons (@laurent_simons) által megosztott bejegyzés

„A halhatatlanság, ez a célom. Meg akarom tanulni, hogyan helyettesíthetem a testrészeimet mechanikus alkatrészekkel. Már kidolgoztam egy tervet ennek megvalósítására. A kvantumfizika, vagyis a legkisebb részecskék tudománya a kirakó első darabja” – mondta Simons a brüsszeli lapnak. A fiú szerint terve megvalósítása két fő lépésből áll: a tudás megszerzéséből és a tudás alkalmazásából. „A második lépésben a világ legjobb professzoraival szeretnék dolgozni, belenézni az agyukba, és rájönni, hogyan gondolkodnak” – mondta.

Egy tavalyi hír szerint Simons később szívesen tanulna Izraelben, és ehhez szeretne majd héberül is megtanulni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp