Vádat emeltek a Hitler születésnapjára emlékező két szolnoki férfi ellen

A szélsőséges eszméket valló két férfi ellen önkényuralmi jelkép használata miatt emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség.

Korábban itt, a Kibicen mi is beszámoltunk arról a szolnoki Tiszavirág híd korlátjához rögzített molinóról, amelyen Adolf Hitler születésnapjáról emlékeztek meg április 18-án. A molinón Hitler egyik jelmondata, a „Számomra nincs más út: Győzelem vagy halál!” felirat volt olvasható egy horogkereszt részlete mellett. A molinót néhány órán belül egy ismeretlen eltávolította a hídról.

Hitlerre emlékeztek Szolnokon – Kibic Magazin

A Szolnok jelképének számító Tiszavirág-hídra akasztották ki Hitler egyik jelmondatát. Az utóbbi időben más szélsőséges megnyilvánulás is történt a városban. Adolf Hitler egy elhíresült mondata és születésének ideje látható azon a molinón, amelyet a Tiszavirág-hídra terítettek ki ismeretlenek.

Az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség most arról tájékoztatta az MTI-t, hogy önkényuralmi jelkép használata miatt vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség egy 23 éves és egy 19 éves férfi ellen. Mint kiderült a Hitleres molinó nem az egyetlen húzása volt a szélsőséges eszméket valló vádlottak részéről.

A két férfi ugyanis két nappal később, április 20-án este a Pozsonyi úti aluljáró belváros felőli bejárata fölé egy másik molinót függesztett ki, amelyen „Az élet nem nem bocsátja meg a gyengeséget” felirat mellett szintén egy horogkereszt részlete volt látható. A kihelyezés után tűnt fel nekik, hogy tévedésből kétszer írták a „nem” szót, ezért hazaindultak festékszóróért.

Az aluljárótól nem messze a rendőrök intézkedés alá vonták a két férfit, akik közül az egyik SS-jelvényeket viselt a ruházatán. A rendőrség még aznap este eltávolította a molinót. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp