Egy év kihagyás után visszatér a Zsidó Kulturális Fesztivál

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg az eseményt, idén viszont öt helyszínen több mint húsz programmal visszatér a hagyományos Zsidó Kulturális Fesztivál.

A 23. Zsidó Kulturális Fesztivál programjai a már megszokott helyszíneken ( Dohány és Hegedűs Gyulai utcai zsinagógák, JCC Budapest – Bálint Ház) túl több új helyszínen lesznek megtekinthetők, derül ki a Mazsihisz honlapján megjelent híradásból. Ezek között található a Róth Miksa Emlékház és Művészeti Múzeum kertje, illetve a nemrég átadott Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga épülete.

Palya Bea és a Budapest Klezmer Band közös koncertje a Dohány utcai zsinagógában a 2018-as Zsidó Kulturális Fesztiválon (Fotó: Mazsihisz/Facebook)

Az augusztus 22. és 30. között megrendezésre kerülő fesztiválon olyan hazai és nemzetközi sztárok lépnek majd fel, mint Boban Marković vagy a különleges odesszai „gangsta folkot” játszó Kommuna Lux, a Budapest Klezmer Band, Malek Andrea, Müller Péter Sziámi, a Sabbathsong vagy éppen Palya Bea. De a programok során megidéznek olyan legendákat is, mint Szécsi Pál és Leonard Cohen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp