Egy év kihagyás után visszatér a Zsidó Kulturális Fesztivál

Tavaly a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg az eseményt, idén viszont öt helyszínen több mint húsz programmal visszatér a hagyományos Zsidó Kulturális Fesztivál.

A 23. Zsidó Kulturális Fesztivál programjai a már megszokott helyszíneken ( Dohány és Hegedűs Gyulai utcai zsinagógák, JCC Budapest – Bálint Ház) túl több új helyszínen lesznek megtekinthetők, derül ki a Mazsihisz honlapján megjelent híradásból. Ezek között található a Róth Miksa Emlékház és Művészeti Múzeum kertje, illetve a nemrég átadott Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga épülete.

Palya Bea és a Budapest Klezmer Band közös koncertje a Dohány utcai zsinagógában a 2018-as Zsidó Kulturális Fesztiválon (Fotó: Mazsihisz/Facebook)

Az augusztus 22. és 30. között megrendezésre kerülő fesztiválon olyan hazai és nemzetközi sztárok lépnek majd fel, mint Boban Marković vagy a különleges odesszai „gangsta folkot” játszó Kommuna Lux, a Budapest Klezmer Band, Malek Andrea, Müller Péter Sziámi, a Sabbathsong vagy éppen Palya Bea. De a programok során megidéznek olyan legendákat is, mint Szécsi Pál és Leonard Cohen.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp