Holokauszttagadás miatt büntettek pénzbírságra egy férfit Olaszországban

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az olasz férfi náci jelképeket függesztett ki a háza elé, a közösségi médiában pedig a holokausztot tagadta és Hitlert éltette.

Az olaszországi San Vincenzoban élő Fabrizio Fourniert ötezer eurós pénzbírságra ítélte a bíróság, amiért a háza előtti két kapura náci jelképeket függesztett ki. A bíróság holokauszttagadás miatt is bűnösnek találta az 57 éves férfit, az ítélet során ugyanis figyelembe vette a közösségi médiában folytatott tevékenységét.

Az egyik kifüggesztett náci jelkép Fournier kapuján

A közösségi médiában Fournier nácinak nevezte magát, és egy karlendítős fotót is közzétett magáról a Facebookon. Többek között arról panaszkodott, hogy a holokauszt nemzetközi emléknapján, január 27-én született. A gázkamrákat fake news-nak nevezte, és szerinte Hitlert, akit a „nagy” jelzővel illetett alaptalanul nevezik szörnyetegnek.

Fourniernek további 20 ezer eurós kártérítést kell fizetnie a torinói zsidó közösségnek, 10 ezer eurót a Val d’Aosta-i regionális kormánynak, illetve ötezer eurót az ANPI olasz partizánszövetségnek. (24.hu via Ansa.it)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp