Holokauszttagadás miatt büntettek pénzbírságra egy férfit Olaszországban

Az olasz férfi náci jelképeket függesztett ki a háza elé, a közösségi médiában pedig a holokausztot tagadta és Hitlert éltette.

Az olaszországi San Vincenzoban élő Fabrizio Fourniert ötezer eurós pénzbírságra ítélte a bíróság, amiért a háza előtti két kapura náci jelképeket függesztett ki. A bíróság holokauszttagadás miatt is bűnösnek találta az 57 éves férfit, az ítélet során ugyanis figyelembe vette a közösségi médiában folytatott tevékenységét.

Az egyik kifüggesztett náci jelkép Fournier kapuján

A közösségi médiában Fournier nácinak nevezte magát, és egy karlendítős fotót is közzétett magáról a Facebookon. Többek között arról panaszkodott, hogy a holokauszt nemzetközi emléknapján, január 27-én született. A gázkamrákat fake news-nak nevezte, és szerinte Hitlert, akit a „nagy” jelzővel illetett alaptalanul nevezik szörnyetegnek.

Fourniernek további 20 ezer eurós kártérítést kell fizetnie a torinói zsidó közösségnek, 10 ezer eurót a Val d’Aosta-i regionális kormánynak, illetve ötezer eurót az ANPI olasz partizánszövetségnek. (24.hu via Ansa.it)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp