Hitlert dicsérte Donald Trump egyik európai útja során egy új könyv szerint

A korábbi amerikai elnök egykori kabinetfőnökének fejtegette, mennyi jót tett a náci diktátor a 30-as években a német gazdasággal.

Michael Bender, a Wall Street Journal újságírójának jövő héten megjelenő, Frankly, We Did Win This Election című könyvében szerepel az a történet, amely szerint Donald Trump egy 2018-as európai útja során John Kelly kabinetfőnöknek azt mondta, hogy Hitler azért elég sok jó dolgot is tett Németországban.

Donald Trump és John Kelly

Trump szerint ugyanis Hitler azért tett sok jót, mert a 30-as években, a nácik kormányzása alatt a német gazdaság felvirágzott. Kelly, akit a könyv szerint sokkolt a kijelentés, megpróbált vitatkozni az elnökkel, de Trump hajthatatlan volt. Kabinetfőnöke azért emlékeztette arra, hogy még ha igaza is lenne, Hitlerről sose mondjon semmi pozitívat, mert nem lehet a gazdaságpolitikáját elválasztani a rasszista és agresszív lépéseitől.

Bender később, a 2020-as választások után készített interjút Trumppal, amely során szembesítette a volt elnököt ezzel a történettel. Trump azonban tagadta, hogy bármikor is dicsérte volna Adolf Hitlert. (444 via Guardian)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp