A Chelsea futballklub a Rágalmazás-ellenes Ligával együtt harcol a kirekesztés ellen

A londoni labdarúgócsapat az antiszemitizmus ellen küzdő szervezet tevékenységét fogja támogatni.

A megállapodás szerint a következő három évben a Chelsea alapítványa finanszírozza majd a Rágalmazás-ellenes Liga (ADL) szélsőségekkel foglalkozó központjának bővítését, amely a szélsőséges tevékenységről szóló információkat továbbítja a bűnüldöző szervekhez. Továbbá támogatja az ADL és egy szélsőségeseket nyomon követő brit csoport, az Institute for Strategic Dialogue közös munkáját.

Budapesten skandáltak antiszemita rigmusokat a Chelsea szurkolói – Kibic Magazin

Az angol Chelsea focicsapat zsidózó szurkolóitól hangos a brit sajtó. Ezúttal Budapesten, a Groupama Arénában hangzottak el az antiszemita rigmusok. Csütörtökön a fehérvári Vidi a budapesti Groupama Arénában fogadta az angol Chelsea-t az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulóján. A Chelsea híresen rasszista szurkolói ezúttal sem fogták vissza magukat, és zsidózó, antiszemita rigmusokat skandáltak a mérkőzés alatt.

A londoni klub ezen túl támogatni fogja a BINAH Europe nevű szervezetet, amely nem-zsidó diákok számára végez ismeretterjesztést az antiszemitizmusról és a zsidó identitásról. A Chelsea és az ADL már egy ideje együttműködik a Nincs helye a gyűlöletnek elnevezésű programban, amely keretében iskoláskorú gyerekeknek készítenek kirekesztés ellenes tananyagot.

Roman Abramovics, a Chelsea orosz-zsidó tulajdonosa az utóbbi időben a sportban és máshol is tapasztalható antiszemitizmus és kirekesztés elleni küzdelmet állította tulajdonosi tevékenységének középpontjába. A partnerséget bejelentő nyilatkozatban Bruce Buck, a Chelsea elnöke utalt az Abramovicsot ért online antiszemita támadásokra és a játékosokat ért rasszista inzultusokra.

„Csak az elmúlt évben többszörösére nőtt az online gyűlölet a férfi és női játékosaink, a vezetőink és a tulajdonosunk iránt”

– mondta a klub elnöke. (JTA)

Auschwitzba küldené a Chelsea az antiszemita szurkolókat – Kibic Magazin

Az angol Chelsea futballklub új kezdeményezése szerint ahelyett, hogy kitiltanák az antiszemita rigmusokat kiabáló szurkolókat a meccsekről, inkább oktatásban részesítik őket. Sőt, még egy lengyelországi utat is finanszíroznának a számukra. Az angol élvonalban játszó Chelsea már jó ideje próbál küzdeni az antiszemitizmus és a rasszista szurkolók ellen.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp