Csodálatos videón szeli át a tájat az izraeli birkanyáj

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Egy izraeli fotós több hónapon keresztül követett drónjával egy vonuló birkanyájat az észak-izraeli Jokneam közelében. Az felvételekből készített videó pedig rekordgyorsasággal terjedni kezdett a neten.

A haifai fotóst, Lior Patelt meglepetésként érte, hogy a vonuló birkanyájról készített time-laps videója milyen sebességgel kezdett el terjedni a közösségi médiában. „Túl öreg vagyok ahhoz, hogy virálissá váljak” – viccelődött ezzel kapcsolatban a BBC-nek adott interjúban.

Patel hét hónapon át követett egy közel 1700 egyedből álló birkanyájat Jokenam környékén. A bárányokat két pásztor néhány kutya segítségével terelgette, Patel pedig a tőlük, illetve a nyáj tulajdonosaitól kapott arra vonatkozó információkat, hogy hol érdemes felküldenie a drónját ahhoz, hogy minél jobb felvételeket elkészíthessen.

Bárányok legelésznek Tel-Aviv legmenőbb parkjában – Kibic Magazin

A legeltetés segítségével próbálják a város legnagyobb parkjában fenntartani az őshonos növény- és állatpopuláció egyensúlyát. De a felhőkarcolókkal a háttérben legelésző bárányok látványa sem elhanyagolható. Tel-Aviv a világ egyik legzöldebb városa, és ez nagyban köszönhető a város legnagyobb parkjának, a nagyjából 3,5 négyzetkilométer területű Jehosua parknak, amely inkább Jarkon park néven vált ismertté az ott megrendezett koncerteknek köszönhetően.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp