Csodálatos videón szeli át a tájat az izraeli birkanyáj

Egy izraeli fotós több hónapon keresztül követett drónjával egy vonuló birkanyájat az észak-izraeli Jokneam közelében. Az felvételekből készített videó pedig rekordgyorsasággal terjedni kezdett a neten.

A haifai fotóst, Lior Patelt meglepetésként érte, hogy a vonuló birkanyájról készített time-laps videója milyen sebességgel kezdett el terjedni a közösségi médiában. „Túl öreg vagyok ahhoz, hogy virálissá váljak” – viccelődött ezzel kapcsolatban a BBC-nek adott interjúban.

Patel hét hónapon át követett egy közel 1700 egyedből álló birkanyájat Jokenam környékén. A bárányokat két pásztor néhány kutya segítségével terelgette, Patel pedig a tőlük, illetve a nyáj tulajdonosaitól kapott arra vonatkozó információkat, hogy hol érdemes felküldenie a drónját ahhoz, hogy minél jobb felvételeket elkészíthessen.

Bárányok legelésznek Tel-Aviv legmenőbb parkjában – Kibic Magazin

A legeltetés segítségével próbálják a város legnagyobb parkjában fenntartani az őshonos növény- és állatpopuláció egyensúlyát. De a felhőkarcolókkal a háttérben legelésző bárányok látványa sem elhanyagolható. Tel-Aviv a világ egyik legzöldebb városa, és ez nagyban köszönhető a város legnagyobb parkjának, a nagyjából 3,5 négyzetkilométer területű Jehosua parknak, amely inkább Jarkon park néven vált ismertté az ott megrendezett koncerteknek köszönhetően.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp