Az izraeli hadsereg segíti a mentést Miamiban – Képgaléria

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A 11 emeletes épület június 24-én kora reggel dőlt össze. Eddig 12 ember halálát erősítették meg a hatóságok, és további 149 embert, köztük számos zsidó áldozatot is keresnek.Az IDF mentőcsoportja jelenleg Miamiban segít a Surfside-i épületromlás áldozatainak megmentésében.

Az IDF szerdán hozta nyilvánosságra azokat a fotókat, amelyeken bemutatják, hogyan segédkeznek a Miamiban összeomlott épület áldozatainak megmentésében.

A 11 emeletes épület június 24-én kora reggel dőlt össze. Eddig 12 ember halálát erősítették meg a hatóságok, és további 149 embert keresnek, írja a jpost.com.

Az összeomlás által érintett terület egyharmadán egy nagy zsidó közösség is él, és nagyjából 20 zsidó áldozat is lehet a romok alatt. Nemrég megható történetet osztott meg a helyi polgármester, amikor arról számolt be, hogy egy 12 éves kislány a romoknál imádkozott egy zsidó imakönyvből.

A mentőcsapat június 26-án hagyta el Izraelt, és csatlakozott hozzájuk a United Hatzalah együttműködésben az El Al légitársaságokkal. A műveletet a floridai kormányzó irodával és a külügyminisztériummal egyeztetve hajtják végre.

Eközben Nachman Shai diaszpóraügyi miniszter is Surfside-be utazott, és találkozott a zsidó közösség vezetőivel, valamint Miami-Dade polgármesterével, Daniella Levine Cava-val.

Naftali Bennett miniszterelnök részvétét fejezte ki Surfside lakosságának és megígérte, hogy Izrael további segítséget küld Miaminak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp