Az izraeli hadsereg segíti a mentést Miamiban – Képgaléria

A 11 emeletes épület június 24-én kora reggel dőlt össze. Eddig 12 ember halálát erősítették meg a hatóságok, és további 149 embert, köztük számos zsidó áldozatot is keresnek.Az IDF mentőcsoportja jelenleg Miamiban segít a Surfside-i épületromlás áldozatainak megmentésében.

Az IDF szerdán hozta nyilvánosságra azokat a fotókat, amelyeken bemutatják, hogyan segédkeznek a Miamiban összeomlott épület áldozatainak megmentésében.

A 11 emeletes épület június 24-én kora reggel dőlt össze. Eddig 12 ember halálát erősítették meg a hatóságok, és további 149 embert keresnek, írja a jpost.com.

Az összeomlás által érintett terület egyharmadán egy nagy zsidó közösség is él, és nagyjából 20 zsidó áldozat is lehet a romok alatt. Nemrég megható történetet osztott meg a helyi polgármester, amikor arról számolt be, hogy egy 12 éves kislány a romoknál imádkozott egy zsidó imakönyvből.

A mentőcsapat június 26-án hagyta el Izraelt, és csatlakozott hozzájuk a United Hatzalah együttműködésben az El Al légitársaságokkal. A műveletet a floridai kormányzó irodával és a külügyminisztériummal egyeztetve hajtják végre.

Eközben Nachman Shai diaszpóraügyi miniszter is Surfside-be utazott, és találkozott a zsidó közösség vezetőivel, valamint Miami-Dade polgármesterével, Daniella Levine Cava-val.

Naftali Bennett miniszterelnök részvétét fejezte ki Surfside lakosságának és megígérte, hogy Izrael további segítséget küld Miaminak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp