Benedek Tiborról neveztek el egy sétányt Olaszországban

Ezentúl az egy évvel ezelőtt elhunyt vízilabdázó nevét viseli egy lépcsős sétány az olaszországi Reccóban, amely csapatához Benedek szorosan kötődött.

A magyar férfi vízilabda-válogatott Facebook-oldalán jelentette, hogy az olaszországi Recco városban egy lépcsősoros sétányt neveztek el a tavaly elhunyt Benedek Tiborról. A háromszoros olimpiai bajnok sportoló éveken át játszott a Pro Recco csapatában, ahol négyszer nyert Bajnokok Ligáját, hatszor olasz bajnokságot, ötször pedig olasz kupát, írja a Telex.

 

A lap megjegyzi, hogy tavaly augusztusban Karácsony Gergely kezdeményezte, hogy nem messze a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától, sétány viselje Benedek Tibor nevét. Akkor azonban a család kérésére lekerült a javaslat a Fővárosi Közgyűlés ülésének napirendjéről, és máig nem valósult meg a terv.

„Benedek Tibor a medencében és a medencén túli tetteiben is példát mutatott” – Kibic Magazin

Életének 48. évében, súlyos betegség után csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya. Képgaléria. “Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpia bajnok, világ- és Európa bajnok vízilabdázó legenda.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp