Honduras is Jeruzsálembe költöztette izraeli nagykövetségét

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Ez a negyedik állam az Egyesült Államok, Guatemala és Koszovó után.Az új nagykövetség megnyitására Izraelben érkezett Juan Orlando Hernández hondurasi elnök, akinek Naftali Bennett miniszterelnök személyesen mondott köszönetet a nagykövetség áthelyezéséért.

“Elnök úr, ön Izrael igaz barátja” – mondta Bennett a jeruzsálemi Malcha ipari parkban átadott követségi irodáknál. “A zsidó nép sokáig emlékezik, és Ön úgy fog szerepelni a történelemkönyvek lapjain mint aki bátor és igazságos tettet hajtott végre Izraelért” – tette hozzá Hernándezhez intézve szavait.

“Reméljük, hogy folytathatjuk a szilárd kapcsolatok kiépítését országaink között” – írta a hondurasi elnök a Twitter-fiókjában az esemény után, s bejegyzésében “Izrael örök fővárosaként” hivatkozott Jeruzsálemre, ahol harminc évvel ezelőtt járt először egy, általa életre szóló élménynek nevezett vezetőképző tanfolyamon.

Honduras elöke, Juan Orlando Hernandez 

A közép-amerikai ország vezetője emlékeztetett arra, hogy 2014 óta tartó elnöksége idején Honduras általában tartózkodik a nemzetközi fórumokon az Izrael elleni határozatok megszavazásánál.

A követségi irodák ünnepélyes megnyitása előtt a két ország számos együttműködési megállapodást írt alá a mezőgazdaság, az egészségügy, az oktatás és az innováció területén.

Benjámin Netanjahu, a parlamenti ellenzék vezetője a Facebookon írt bejegyzésében szintén üdvözölte a nagykövetség megnyitását, és hangsúlyozta a Jeruzsálembe költöztetésében betöltött szerepét.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp