90%-os biztonsággal véd a Pfizer az indiai koronavírus mutánssal szemben is

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az izraeli egészségügyi minisztérium adatai kevésbé kedvezőek, azok szerint az új fertőzöttek közül 110-en már oltással védettek voltak.

A Pfizer izraeli képviselője, Alon Rapaport azt mondta, hogy vizsgálataik alapján oltóanyaguk igen hatékonynak bizonyult az indiai (delta) változattal szemben azokban az országokban – köztük az Egyesült Királyságban, – ahol megjelent ez a vírusváltozat.

Készítményük kilencven százalékban megakadályozta a betegség tüneteinek kialakulását, és kilencvenöt százalékban a kórházi kezelést igénylő, súlyos betegségeket.

“Semmilyen oltás nem véd meg tökéletesen a betegségektől, de ez az oltóanyag igen hatásos, amit az influenza ellen szokásos vakcinához képest is láthatunk, ugyanis az jobb években is csak 60-70 százalékban óvott a megbetegedéstől” – mondta Rapaport.

“Kicsi az esély a beoltottak megfertőződésére, és a súlyos kórkép kialakulására még sokkal csekélyebb”- hangsúlyozta a vállalat helyi orvosi vezetője, s felhívta a figyelmet a 12-15 éves korosztály beoltásának kutatásokkal és tesztekkel mért biztonságosságára.

Az izraeli egészségügyi minisztérium adatai kevésbé kedvezőek, azok szerint az új fertőzöttek közül 110-en már oltással védettek voltak, és felüknél megjelentek a tünetek is. A lap szerint a beoltottak közül a vártnál többen fertőződtek meg a koronavírus delta változatával.

A 12-15 évesek beoltása és ezzel az átoltottság növelése különösen fontossá vált a másfélszer fertőzőbb delta változat megjelenésével, mert a magasabb átoltottsági szint megfékezheti a járvány jelenlegi, ismételt terjedését.

Izraelben már harmadik egymást követő napon találtak több mint száz új fertőzöttet, szerdán az egészségügyi minisztérium adatai szerint 42 993 teszt elvégzésével 138-at. Ezzel 680-ra nőtt az aktív vírushordozók száma, amely június első heteiben még kétszáz alatt volt. A negyedik hullám megjelenéséről beszélnek a helyi médiában.

A legfontosabb mutatónak a kórházai ellátást igénylő, az egészségi ellátórendszert megterhelő, súlyos betegségeket tekintik. Az Egyesült Királyság tapasztalatai szerint az oltás mintegy 95 százalékban elejét veszi az ilyen eseteknek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp