Mégsem utazhatnak július 1-től beoltott turisták Izraelbe

A döntést a COVID-fertőzés emelkedésével indokolták.

Az oltott turistákat eredetileg július 1-jétől várták Izraelbe, de az izraeli kormány szerdai döntése értelmében augusztus 1-je előtt nem engedik be őket Izraelbe.

Ezenkívül visszaáll a maszkok beltéri viselésére vonatkozó kötelezettség, ha napi esetek átlaga meghaladja a 100-at egy héten keresztül.

“Jelenleg elsősorban az a célunk, hogy megvédjük Izrael polgárait a világban tomboló Delta-változattól” – mondta Bennett. „Ugyanakkor a lehető legnagyobb mértékben szeretnénk csökkenteni az ország mindennapi életének zavarait. Ezért úgy döntöttünk, hogy felelősségteljes és gyors cselekvésekkel a lehető legkorábban – azonnal – cselekszünk, hogy később ne fizessünk magasabb árat.”

Az elmúlt napokban az országot elérte a Delta variáns, ennek következtében nőtt a fertőzés az olyan városokban, mint Modi’in és Binyamina. Jelenleg mintegy 250 diáknak és 50 tanárnak lett pozitív a COVID-teszt eredménye Izraelben, írja a jpost.com.

“Nem csodálkozom ezen az eredményen, de csalódott vagyok, mert úgy éreztem, hogy Izrael megfelelően védett COVID-szempontból. Bíztam benne, hogy a nyitást nem kell eltolni” – mondta Jamie Hayeem turista.

Kedden Izrael mintegy 111 új koronavírus-esetet regisztrált, amely enyhe csökkenés az előző napi 125-höz képest, de még mindig magas szám az előző hetekhez viszonyítva.

Legutóbb áprilisban volt több mint 100 új vírushordozó naponta a zsidó államban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp