Egymillióan nézték meg a magyar származású auschwitzi túlélő holokauszt-vallomását a TikTok-on

A 97 éves Lily Ebert Bonyhádon született, ma Nagy-Britanniában él és 34 unokája van.

A 97 éves Lily Ebert fiókot hozott létre az unokájával a TikTok-on, ahol kis videókban mesélt arról, hogyan élte túl a holokausztot. Ma már egymillió követője van.

Mérföldkőzöz ért a 97 éves Lily Ebert a héten azon az oldalon, amelyet tizenhétéves dédunokájával, Dov Formannal nyitott a TikTok-on. A csatornán Lily rengeteg táborral kapcsolatos kérdésre válaszol, és ezzel igyekszik ébren tartani a holokauszt emlékét a fiatalok között is, írja a Jewish News.

“Szívesen készítem ezeket a videókat Dovval, úgy gondolom, hogy fontos munkát végzünk”, mondta Lily.

„Még a felszabadulás után sem gondoltam volna, hogy képes leszek gyereket vállalni. Arról pedig álmodni sem mertem volna, hogy 34 unokám lesz. Dovval családi pillanatokat is megosztunk a videókban. A család annyira fontos számomra, és olyan szerencsésnek érzem magam, hogy van egy ilyen szerető család körülöttem.”

@lilyebert

Reply to @icbushey Never give up hope. After bad days, came good days! ❤️#holocaustsurvivor #97yearold #shabbat #greatgrandson #viral #jew #foru #ask

♬ Lofi – Domknowz

Lily 14 éves volt, amikor a nácik édesanyjával, testvérével és három nővérével deportálták a magyarországi Bonyhádról Auschwitzba. Érkezéskor édesanyját, Ninát, Béla testvérét és Berta nővérét a gázkamrákba küldték. Soha többé nem látta őket.

Dov Forman, Lily dédunokája elmondta, hogy szerinte a közösségi média nagyon jó felület arra, hogy a fiatalok halljanak a holokausztról és az azt követõ népirtásokról.

“Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy segíthetek neki, hogy emberek millióihoz jussanak el a gondolatai” – mondta.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp