Kreatív megoldás a Hamász léggömb-terrorjával szemben

Egy izraeli alapítvány alkalmazottai az életüket teszik kockára, hogy segítséget nyújtsanak a helyieknek.

A Keren Kayemeth LeIsrael Zsidó Nemzeti Alapítvány (KKL-JNF) több száz fát ültet az izraeli civilek védelme érdekében a Gázai övezet határa mentén. A szervezet vasárnap fejezte be a faültetések negyedik szakaszát, amellyel az izraeli lakosok biztonságát akarják hosszú távon javítani.

Az izraeli falvak köré telepített fák természetes védelmet nyújtanak az állampolgárok számára a Hamász léggömb-támadásaival szemben, ráadásul gazdagítják a helyi növényzetet és erdőgazdálkodást, írja a jpost.com.

„Ez a legjobb válaszunk erre az agresszióra” – mondja Gil Siaky, a KKL-JNF a déli erdőrégiójának vezetője.

a léggömbök miatt leégett terület

A jelenlegi szakaszban több száz új felnőtt fát ültettek a Kisufim erdőben, a Gázai övezet nyugati oldalán. A szervezet további fák telepítését tervezi más területeken a közvetlen tűz terjedésének megakadályozása érdekében a biztonsági erőkkel és az IDF-fel együttműködve.

“Attól a pillanattól kezdve, hogy gyújtóbombákkal ellátott léggömbök kezdtek érkezni Gázából, pontosan tudtuk, hogy cselekednünk kell és kreatív megoldásokra lesz szükség” – mondja Siaky.

Hozzátette: “Az ültetés során a KKL-JNF alkalmazottait teljesen ki vannak téve a gázai oldalról érkező támadásoknak, de mindannyiunk számára világos ennek a küldetésnek a jelentősége. Ezek a fatelepítések életet mentenek, ezért tudjuk, folytatnunk kell a munkát.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp