A Zara elítéli azt a zsidó dizájnert, aki kritizálta az Izraelt ördöginek nevező palesztin modellt

A zsidó származású ruhatervező azt mondta a palesztin modellnek, hogyha a népe színvonalasabb oktatást kapna, akkor nem robbantanák fel a kórházakat.

Zara nyilatkozatot adott ki Vanessa Perilmannel, a Zara női osztályának vezető tervezőjével kapcsolatban, aki a Jeruzsálem keleti részéről származó modellel keveredett vitába az Instagramon. Perilman azért támadott neki Qaher Harhash-nek, mert ő „ördöginek” nevezte Izraelt, és hamisan azt állította, hogy Izrael visszatartja az ivóvizet a jeruzsálemi araboktól.

Vanessa Perilman

“Az izraeliek nem tanítják a gyerekeket gyűlöletre, és kövekkel sem dobálják a katonákat, mint a ti embereitek” – írta Perilman Harhash-nak az Instagram számos privát üzenetének egyikében, amelyekről screenshotok készültek, és ezeket később nyilvánosan is megosztották.

“Viccesnek tartom, hogy modellként dolgozol, mert ez ellenkezik azzal, amit a muszlim vallás tanít. Ha bármelyik muszlim országban így mutatkoznál, halálra köveznének” – tette hozzá.

Harhash ezt írta Perilmannek válaszként: “A kis agyad nem tanított meg a hatalmi dinamikákra és arra, hogy ezzel mekkora fájdalmat okozol nekem?”, majd nyilvánosan is megosztotta a levelezést, amelyet a Zara kritikával illetett, írja a jta.org.

Qaher Harhash

“Elítéljük ezeket a megjegyzéseket, amelyek nem tükrözik az egymás iránti tisztelet alapvető értékeit, és elnézést kérünk a sértésért” – mondta Zara a Perilman szavaival kapcsolatos nyilatkozatában.

A Zara ellen bojkott indult az ügy miatt, és iszlamofóbiával vádolták meg Perilmant, aki végül privát üzenetben kért bocsánatot az Instagramon Harhash-tól. Azt mondta, hogy a Hamásszal folytatott 11 napos összecsapás után Izraelt ért támadások és kritikák miatt érzett harag beszélt belőle. A

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp