A Mazsihisz minden démonizált közösséggel szolidaritást vállal

A Mazsihisz közleményt adott ki, amellyel feltehetőleg a héten megszavazott, a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvényre kíván reagálni.

„A Mazsihisz, mint zsidó felekezet, szilárdan hisz abban, hogy minden ember eredendően tiszta, és érzelmeik nem teszik őket tisztátalanná” – olvasható abban a sajtóközleményben, amelyet a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) adott ki Heisler András elnök és Frölich Róbert országos főrabbi aláírásával.

Bár a közlemény nem említi, a szövegből nehéz másra gondolni, mint hogy a Mazsihisz ezzel arra a héten elfogadott törvényre szeretne reagálni, amely összemossa a gyerekek ellen elkövetett pedofil jellegű bűncselekmények elkövetőit az LMBTQ-közösség tagjaival.

A Haver Alapítvány is tiltakozik a melegeket megbélyegző pedofiltörvény ellen – Kibic Magazin

Egy napokban közzétett közvéleménykutatás szerint a magyarok 60 százaléka szerint az azonos nemű párok ugyanolyan jó szülők, mint a különböző neműek. Számos civil szervezet tiltakozott a törvény ellen, civilek tüntetést is szerveztek hétfő este Budapesten. Kedden megszavazták a homoszexuálisokat megbélyegző pedofiltörvényt, amely ellen civilek és Európa parlamenti képviselők is tiltakoztak.

A közlemény folytatásában ugyanis az áll, hogy a „Mazsihisz vallja, hogy emberek csoportját nem helyes tisztátalannak minősíteni, nem szabad megkülönböztetni és különösen kriminalizálni, csupán orientációja, identitása, boldogságkeresése okán, és hiszi, hogy az ilyen minősítések rombolják a társadalmi kohéziót, a közös térhez való tartozás érzését.”

„A zsidó vallási törvényeket követve, a Mazsihisz minden megkülönböztetett, démonizált közösséggel szolidaritást vállal a humánum és az emberség jegyében”

– zárul a közlemény.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp