Ismerje meg Gilat Bennettet, Izrael új first ladyjét

Világi neveltetést kapott, mégis 22 éves korában feleségül ment az ortodox Naftali Bennett-hez. Gilat Bennett jobboldali gondolkodású, mégis összecsapott Sarah Netanyahuval. Minden, amit tudnia kell az új miniszterelnök feleségéről

Naftali Bennett jelenlegi miniszterelnök felesége, Gilat Bennett Jeruzsálemben született 1977-ben, világi családban, és Kfar Uriah-ban nőtt fel. Középiskolásként a Héber Egyetem Középiskolájába (Leyada) járt, az IDF-ben oktató altisztként szolgált az ejtőernyősök emlékhelyén, majd kitalulta francia konyhaművészetet. Jelenleg cukrász, valamint oktatási és gyereknevelési tanácsadással foglalkozik.

Gilat Bennett

Gyermekkor

Gilat Kfar Uriah nevű moshavban nőtt fel, közel Beit Shemeshhez. Szülei és családja világi nevelésben részesítették. Leyadaban végezte középiskolai tanulmányait, és az ejtőernyősök dandárjában szolgált oktatási altisztként. Itt ismerkedett meg 20 éves korában Naftali Bennettel, aki akkor a jeruzsálemi Héber Egyetem hallgatója és a Maglan kommandó egység tartalékos tisztje volt.

A család

A 22 éves Gilat és a 27 éves Naftali egy évvel később összeházasodtak. Gilat elmondta, hogy a barátai közül egyedül ő ment férjhez 22 évesen, de Naftali ortodox volt, így nem volt más választása. A házaspár kezdetben Jeruzsálemben élt, majd egy ciszjordániai településre költözött. Jelenleg Ra’ananában élnek, és négy gyermekük van: Yoni, David, Avigail és Michal.

Karrier

Bennett kulináris művészetet tanult egy New York-i francia kulináris intézetben, és cukrász lett. Tanulmányait abban az évben fejezte be, amikor a Naftali a csúcstechnológiával foglalkozó Cyota-nál dolgozott. Szülői tanácsadást is tanult az Adler Intézetben, és ma főleg ebben a minőségben dolgozik. Az NRG-nek adott különleges interjújában Bennett elárulta, hogy ő maga egy olyan szülő, aki gyakran fordult szakmai útmutatásért, ezért át akarta adni a tudását másoknak is.

Vélemények

Gilat Bennett férjével együtt jobboldali gondolkodóként ismert. Ugyanakkor számos alkalommal kritizálta Benjamin Netanyahu volt miniszterelnököt. 2019-ben még azt írta, hogy Netanjahu korrupt, és azzal vádolta, hogy képtelen volt kezelni a Hamaszt Gázában. A koronavírus-járvány idején is keményen bírálta, mondván, hogy Netanjahu “nemzetgazdasági holokauszthoz” vezeti a nemzetet.

Információk szerint Sara Netanyahu, a távozó first lady kompromittáló információkat keresett Gilat elhallgattatása érdekében. Számos olyan cikk jelent meg Bennett-ről, ahol nem az ortodox előírásoknak megfelelően öltözködött. Ezenkívül a volt miniszterelnöki hivatal elterjesztette azt a hírt, hogy Bennett egy nem kóser ételeket felszolgáló étteremben dolgozott cukrászként.

Bennett a jelenlegi Vallási Cionista Párt képviselőjével, Itamar Ben-Gvir-vel is összeütközésbe került, amely majdnem a bíróságon végződött. Ben-Gvir beperelte Bennettet 250 000 sékelre rágalmazás miatt, miután a Facebookon azt írta, hogy a képviselő követőinek viselkedése “kriminális és undorító”. Végül a bíróságon kívül rendezték a vitát.

Gilat közömbös maradt ezekkel az összecsapásokkal szemben, mondván, hogy “ez a politika, ahol ez a dolgok normális menete”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp