Tel-avivi felhőkarcoló lett a világ legjobb irodaháza

A Tel-Avivban 2019-ben felépült ToHa toronyházat választotta idén a Magas Épületek és Városi Élőhelyek Tanácsa nevű szervezet a legjobb irodaépületnek.

A chicagói székhelyű Council on Tall Buildings and Urban Habitat (Magas Épületek és Városi Élőhelyek Tanácsa) a 18. alkalommal megrendezett éves díjkiosztó ünnepségén irodaház kategóriában a Tel-Avivban két éve felépült ToHa felhőkarcolót választotta meg a verseny összesített győztesének, számol be az ISRAEL21c portál.

A most díjazott épület az első a ToHa (Toceret Haarec – Izraeli gyártmány) tornyoknak elnevezett projektből, amely két felhőkarcoló megvalósítását foglalja magában. Az első torony 2019-ben készült el, 29 emeletes és 125 méter magas. A második épület még a kezdeti szakaszban jár, a tervek szerint 63 emeletes és 275 méter magas lesz. Az átadását pedig 2024-re tervezik. Az első torony a tervezők szerint egy jéghegyre emlékeztet.

Az első ToHa torony 2019 májusában megkapta a LEED Platinum minősítést, ami a legmagasabb, világszerte elismert fenntarthatósági tanúsítványnak számít.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp