Legókkal építette újjá egy diák a Hamasz rakétái által megrongált Ramat Gan-i ház falát

A diák szerint a környéken élő emberek számára a rakétatámadások hatalmas traumát jelentettek. Ezért döntött úgy, hogy egy olyan ötletet valósít meg, amely felvidíthatja őket.

Az építészetet tanuló Raz Sror több napot töltött egy iskolai feladat elvégzésével, és lyukakat tömött be egy Tel-Aviv külvárosában álló épületen. A munkához nem a szokásos építőanyagokat, hanem Lego-kockákat használt.

“Szeretném, ha követnék a példámat, és Legóval egészítenék ki a lyukakat a megrongált falakon. Ezzel mosolyt csalhatunk az arra járók arcára” – írta a Facebookon.

A Shenkar Műszaki, Tervező és Művészeti Főiskolán tanuló Sror elmondta, hogy Lego téglákat vásárolt és kapott barátaitól, hogy teljesítsék a házi feladatot, amelynek a címe: „Az egész tökéletlensége”.

A múlt hónapban a Sror felhívást intézett az emberekhez, hogy csatlakozzanak hozzá a projekt megvalósításához a „Givatayim és Ramat Gan fiataljai” Facebook-csoportban.

Elmondása szerint sok embertől kapott támogató és bátorító üzeneteket. Több napig tartott, amíg Lego téglákkal és ragasztóval kitöltötte az épület homlokzatának réseit.

“Ez volt az egyik legteljesebb nap az életemben” – írta a Facebookon az első munkanap után.

Míg a közösség legtöbb tagja méltatta a kezdeményezést, volt, akinek kevésbé tetszett Sror projektje.

Egy nő azt mondta, hogy jobban örült volna annak, ha a falakat ugyanazzal az anyaggal építik újjá, amelyből eredetileg épültek, “így nem kell minden nap emlékeztetnünk a terrorra”. Sror azt válaszolta, hogy a Lego-fal csak átmeneti jellegű, és bármikor eltávolítható, ha megkezdődik az épület felújítása, írta a The Times of Israel.

Sror az Archijob oldalnak elmondta, hogy a környéken élő emberek számára a rakétatámadások hatalmas traumát jelentettek. Ezért döntött úgy, hogy egy olyan ötletet valósít meg, amely felvidíthatja őket.

A gázai rakéták a májusban 11 napig tartó Walls Guardian hadművelet során tucatnyi épületben és építményben okoztak károkat Izrael-szerte. A harcokban 12 civil vesztette életét. A harcok során a terrorista csoportok több mint 4300 rakétát és aknavető lövedéket lőttek Izraelre, és az IDF mintegy 1500 megtorló csapást indított a Hamász-célpontjai ellen.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4484345944913695&set=p.4484345944913695&type=3

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp