Az izraeliek 73 százaléka támogatja, hogy az egynemű párok ugyanolyan jogokat élvezzenek, mint a házaspárok

A felmérés arra is rámutatott, hogy ezt a véleményt mind a bal, mint a jobboldali tábor osztja Izraelben.

Az izraeliek túlnyomó többsége gondolja úgy, hogy az egynemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát és házasságát engedélyezni kellene a zsidó államban, derül ki egy friss kutatásból. 73 százalék támogatja, hogy az homoszexuális izraeliek bejegyzett élettársi kapcsolatban is ugyanazokat a jogokat élvezzék, mint a házaspárok.

A felmérés arra is rámutatott, hogy ezt a véleményt mind a bal, mint a jobboldali tábor osztja Izraelben.

A szekuláris izraeli zsidók körében 93 százalék engedné meg a bejegyzett élettársi kapcsolatot a homoszexuális pároknak az országban, míg az ortodoxok körében ez az arány 39 százalékra csökken.

Zebra Tel-Avivban a Pride idején

Politikai pártokra lebontva: a Likud jobboldali-centrista párt szavazóinak 70 százaléka, a Kék és Fehér centrista párt szavazóinak 85 százaléka, a jobboldali Jamina párt szavazóinak 65 százaléka, a baloldali Munkáspárt szavazóinak 100 százaléka, a jobboldali Új Remény párt szavazóinak pedig a 97 százaléka támogatja ugyanezt, írja a jpost.com nyomán a hetek.hu.

A felmérés során arra is rákérdeztek, hogy az egynemű pároknak ugyanazok a jogok járjanak-e, mint a házaspároknak, például a béranyaság igénybevétele Izraelben, külföld helyett.

E kérdésre a megkérdezett zsidó lakosok 74 százaléka válaszolt igennel, ami azt jelenti, hogy 4-ből 3 izraeli támogatja a homoszexuális párok és a heteroszexuális házaspárok jogainak egyenlősítését.

“Az emberek elsöprő többségének véleménye egyértelmű. Az LMBTQ-közösség jogegyenlőségének támogatása általános, különösen a személyes státusz és a béranyaság kérdésében” – nyilatkozta Uri Regev rabbi, a kutatást végző Hiddus szervezet igazgatója.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp